ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΕΙΠΕ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

 

Κανείς δεν τολμάει να πει τι είναι αυτό που δεκαετίες κρατάει τον ΠΑΟΚ εκτός κόλπου. Να μη μπορεί να ανταγωνιστεί τις ομάδες της Αθήνας. Να αποτυγχάνει κάθε χρόνο να πάρει το πρωτάθλημα.

Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ είναι ο ορισμός της Αποκάλυψης. Δεν υπάρχει πλέον τίποτα να αποκρυφτεί. Επιτέλους! Το πρόβλημα είναι του ΠΑΟΚ, όχι έξω απ’ αυτόν. Επιβάλλεται στον ΠΑΟΚ να αλλάξει μάρκα ούζου. Να μη βλέπει τσόντες και ταινίες με φαντάσματα.

Δεν φταίει η διαιτησία. Δεν στέκεται εμπόδιο στην πορεία του κάποιος εχθρός. Κανένα κράτος, ούτε παρακράτος έχει στο σημάδι τον ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να τον κυνηγήσει, να του βάζει τρικλοποδιές. Όπως καμία αυτοκρατορία της Ιστορίας δεν την έριξαν εχθροί, αλλά έπεσαν μόνες τους, έτσι και στο «φαινόμενο ΠΑΟΚ» η ηττοπάθεια του είναι δικό του, καταδικό του κατασκεύασμα.

Πώς θα παρηγορούνταν χωρίς δικαιολογίες ο ΠΑΟΚ αν δεν έχανε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα; Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τις δικαιολογίες όχι το πρωτάθλημα. Το παρελθόν και το παρόν του ΠΑΟΚ είναι ταυτισμένο μ’ αυτή τη νοσηρότητα. Της δικαιολογίας.

«Κάτι συμβαίνει…» είπε ο Λουτσέσκου, που στον ΠΑΟΚ παριστάνει τον προπονητή. Όπως ο Ιβάν παριστάνει τον πρόεδρο. Όπως κάποιες εφημερίδες είναι ταγμένες στην αντίσταση κατά των Αθηνών.

Το βρήκε το ρουμανάκι. ''Κάτι συμβαίνει όταν πάμε στην Αθήνα να παίξουμε... ''. Λες και είναι φίδι ο ΠΑΟΚ και μαγνητίζεται όταν παίζει στην Αθήνα με Απόλλωνα, με Αιγάλεω, με Ιωνικό, με Εθνικό, με Προοδευτική. Μία ζωή ισχύει αυτό.

Λέμε τη γλώσσα της αλήθειας. Όχι κουβέντες στο καφενείο του Τσουτσούνα και του Μπουρδούνα, όπου αναλύουν την επικαιρότητα η παρέα του Καραπαστούρμογλου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, ΦΤΑΙΕΙ Η… ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ