ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Στόχος του Ολυμπιακού στη Λισαβώνα ήταν να κερδίσει. Μόνο για τη νίκη να παίξει. Ο στόχος της Σπόρτιγκ ποιος ήταν; Μπα! Στόχο είχε και η ομάδα της Πορτογαλίας; Άλλο και τούτο! Μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου στο γήπεδο υπάρχει μόνο μία ομάδα. Η αντίπαλος δεν υπολογίζεται. Δεν μας ενδιαφέρει.

Ποιοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και αξίζει τη νίκη; Κι όχι μόνο να πάρει το τρίποντο, αλλά να δείξει και ποιος είναι. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, προπονητές, ποδοσφαιριστές και παρατρεχάμενοι. Και, βέβαια τα μήντια. Ότι χωρίς τη νίκη ο Ολυμπιακός δεν ελπίζει να συνεχίσει στην Ευρώπη. Άρα, ο πρωταθλητής θα δώσει τα ρέστα του, θα τα δώσει όλα μόνο για τη νίκη.

Και τι έγινε, τελικά; Το λιγότερο ήταν που ο Ολυμπιακός έχασε. Ευτυχώς μόνο με 3-1. Αυτό που έχει τη σημασία του είναι ότι και μετά το 3-0 πράγματι τα έδωσε όλα για να μη φάει άλλο γκολ. Αυτό έγινε. Η Σπόρτιγκ πέτυχε αυτό που ήθελε, δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο, και ο Ολυμπιακός την προκαλούσε, την αποζητούσε να την κοντράρει στην… περιοχή του.

Τελικά, το παραμύθι και οι κωλοτούμπες παίζουν καλύτερα από το γήπεδο της πολιτικής σε εκείνο του ποδοσφαίρου. Ανώτερη ομάδα η Σπόρτιγκ, με ενδιαφέρον για τη νίκη, δύο στοιχεία που αγνοούνταν.

Χαρακτηριστικό: έχουν περάσει 40 λεπτά, η αλήθεια επιβεβαιώθηκε, ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός μειονεκτεί, και γίνεται το 1-0. Και τι λέει ο σπήκερ της κρατικής τηλεόρασης; Λέει ότι ο Ολυμπιακός τώρα καλείται να βάλει δύο γκολ. Δηλαδή; Η κατώτερη ομάδα εκτός έδρας να κάνει ανατροπή στο σκορ.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΝΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ