ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Παρελθόν(;) από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος, όχι ακριβώς στο στυλ π.χ. του Βαρδινογιάννη, ο οποίος χάρισε τις μετοχές του στην ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος παραμένει ακόμα μεγαλομέτοχος και σύμφωνα με τα έγκυρα ρεπορτάζ προσπαθεί να πουλήσει, ίσως να χαρίσει κι αυτός σε κάποιον άλλον αγωνιστή της Παναθηναϊκής ιδέας το πακέτο μετοχών.

Τι πέτυχε πέντε χρόνια plus ο Αλαφούζος ως ηγέτης του κόμματος του Παναθηναϊκού; Τίποτα! Απεναντίας, απέτυχε σ’ όλα τα μέτωπα.

- Παρέδωσε ένα Παναθηναϊκό σε χειρότερη απ’ ό,τι τον βρήκε αγωνιστική κατάσταση.

- Άφησε πίσω του μια ΠΑΕ με βαρύτερα οικονομικά χρέη.

- Δεν έγινε ηθικά και ποιοτικά καλύτερο το ποδόσφαιρο παρά τον διαρκή αγώνα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενάντια στην διαφθορά και την εγκληματική οργάνωση.

Φοβερό, ε! Να αφιερώνει ένας τη ζωή του σε υψηλά ιδεώδη και να μην έχει αποτέλεσμα. Χωρίς καν να πλησιάσει το στόχο του. Όπως ο αριστερός Ανδρέας Παπανδρέου, και ο επίσης αριστερός Αλέξης Τσίπρας. Κι αφού αγωνίστηκαν, αφού κυβέρνησαν, εγκαταλείπουν πίσω τους καμένη γη.

Σημασία έχει ο αγώνας, να αγωνίζεσαι, έλεγε ο παλιός αριστερός. Ο αγώνας για τον λαό. Έτσι και ο σοσιαλιστής Ανδρέας. Έτσι και ο κομουνιστής Τσίπρας. Έτσι και ο αγωνιστής της Παναθηναϊκής Ιδέας Αλαφούζος. Τα έδωσε όλα για τον αγώνα να γκρεμίσει την εγκληματική οργάνωση του Μαρινάκη. Την ΕΠΟ του παρασκηνίου. Και τι κατάφερε;

Ίδια τάσκα είναι το ποδόσφαιρο. Δεν σταματούν τα παράπονα για στημένες διαιτησίες. Για στημένη αθλητική δικαιοσύνη. Κανένα πρόβλημα! Σημασία έχει ο αγώνας, όπως λέγανε οι παλιοί αριστεροί.

Διαβάστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΑΡΧΗ;