Η ΑΕΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ… ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

 

Θα άξιζε μια έρευνα γιατί η λεγόμενη αθλητική δημοσιογραφία έχει μια τάση στη γελοιότητα. Πιο σωστά στην αυτογελοιοποίηση της. Όχι απλά να σαχλαμαρίζει, να το ρίχνει στην υπερβολή, αλλά να πουλάει άδειο πνεύμα.

Κέρδισε η ΑΕΚ τον… Πλατανιά και σχεδόν παρουσιάστηκε ως άθλος. Στην Αθήνα κέρδισε, την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, και έτσι, λέει, κατάφερε να… πατάξει στην κορυφή. Μόνο; Έχει κι’ άλλο… Η ΑΕΚ είναι πια μόνη. Της πρωτιάς τη… μοναξιά αγκάλιασε. Μόνο δεν ζητήσανε να γράψει ποίημα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Που την είδαμε τη… μοναξιά, όταν στο ένα μόλις βαθμό πίσω είναι ο Ολυμπιακός, και στους δύο ο ΠΑΟΚ! Είναι αρκετή μια αγωνιστική να γίνει αύριο η… ανατροπή. Να γνωρίσει τη… μοναξιά ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός. Αφού, όπως φαίνεται, την πέρασε τη μπόρα, της μοναξιάς τη μπόρα ο Ατρόμητος.

Μην πουν ότι κοντά στη μοναξιά η ΑΕΚ γνώρισε και την κατάθλιψη. Την πιάσει μελαγχολία, μια ανησυχία πώς θα κρατηθεί στην πρωτιά.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Στόχος της ΑΕΚ είναι το πρωτάθλημα, όχι η πρώτη θέση. Όχι η μοναξιά. Όχι η ασανσερίτιδα. Η πορεία στο πρωτάθλημα μοιάζει με ασανσέρ, που μέχρι τέλος ανεβοκατεβαίνει. Για κάθε ομάδα. Πάνω, κάτω. Κάτω, πάνω.

Ποια… μοναξιά. Το λάθος είναι για την ΑΕΚ να αισθάνεται πρώτη, μόνη και να μην αντιλαμβάνεται την απειλή, τι παίζει από πίσω της, στην πλάτη της.

Διαβάστε ακομα:

ΤΟ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ