Ο ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗ- ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Το 2010 ο Παναθηναϊκός της πολυμετοχικότητας παίρνει το νταμπλ, αφού χρειάστηκαν να ξοδευτούν σε μια σαιζόν τα περισσότερα εκατομμύρια ευρώ. Ποτέ άλλοτε τόσα πολλά από μία ΠΑΕ, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια να οδηγηθεί στην οικονομική ανυποληψία.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει πλέον αποφασίσει να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό. Όχι, όμως, να φύγει σαν κλέφτης, νύχτα, και αδιάφορος για την επόμενη σελίδα. Για το αύριο. Παρέλαβε μία ΠΑΕ φτερό στο άνεμο. Μαζί με τους τίτλους, κάθε χρόνο πρωτάθλημα, οργάνωνε το μαγαζί, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής. Όταν ακόμα όλες οι άλλες εγχώριες ΠΑΕ κυκλοφορούσαν στην πιάτσα χωρίς στελέχη, καφενειακά σχεδόν.

Ο Γιώργος Λούβαρης από την πρώτη ημέρα του Κόκκαλη στην ΠΑΕ ανέλαβε αφεντικό. Αυτός ήταν που επέμεινε να δοθεί ο Ολυμπιακός στον Μαρινάκη, για τον οποίο είχε επιφυλάξεις ο Κόκκαλης. Κακώς, όπως αποδείχθηκε.

Ο Μαρινάκης ήταν μία σπουδαία συνέχεια του Κόκκαλη. Μεγαλομέτοχος σε στρωμένο μαγαζί μεν, αλλά έκανε τα πάντα προκειμένου να παίρνει το πρωτάθλημα, αδιαφορώντας από την άλλη για τις όποιες εντυπώσεις προσωπικά προκαλούσε στην ποδοσφαιρική κοινωνία.
Και επί Μαρινάκη ο 79χρονος σήμερα Λούβαρης, γιός τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, παρέμεινε στο πόστο του, στην ΠΑΕ, όμως «άντεξε» τις δυσκολίες συνεργασίας με τον εφοπλιστή μόνον δυόμισυ χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ… ΒΡΑΧΩΝ