Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

 

Βαρύ όνομα η ουκρανική Δυνάμο. Πρωταγωνίστρια επί κομουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης και μετά τη διάλυσή της μακράν η Νο1 ομάδα στην πατρίδα της. Το παρελθόν, όμως, δεν λέει τίποτα για την αποψινή αντίπαλο της ΑΕΚ, η οποία έχει κατακτήσει δυο κύπελλα κυπελλούχων Ευρώπης, το 1975 και το 1986.

Μετράει πόσο ζυγίζει σήμερα η Δυνάμο του Κιέβου. Είναι στα κυβικά της ΑΕΚ και το πιθανότερο από την αντίπαλο της να επιθυμεί περισσότερο την πρόκριση στους ''16'' του γιουρόπα ληγκ.

Λόγια. Τα γνωστά κούφια λόγια ειπώθηκαν από ΑΕΚ και Δυνάμο παραμονή της πρώτης τους αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Σκοτάδι. Κανένας δεν γνωρίζει, ούτε και να προβλέψει τι θα προκύψει, και πως θα εξελιχθεί το έργο. Αν πράγματι η ΑΕΚ θα πιέσει το πρώτο τέταρτο, αν η Δυνάμο διαθέτει παίκτες να βγάλουν αποτέλεσμα με αντεπιθέσεις. Λέμε τα χοντρα.

Τη μεγάλη αλήθεια την είπε ο αμυντικός της ΑΕΚ Γκάλο. Ότι ''Σε τέτοιο παιχνίδι δεν σκέπτεσαι την κούραση''. Αυτοκτονία της ΑΕΚ, δηλαδή. Αν δεν την πάει το ματς να παρασυρθεί, τα δώσει όλα σε πείσμα των στόχων της στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Αλήθεια, είναι πράγματι στην ατζέντα της ΑΕΚ και η Ευρώπη; Μια κουβέντα είναι αυτή του Χιμένεθ, αν βέβαια την εννοεί και δεν την λέει για την εξέδρα, ότι τα θέλουμε όλα. Μην τρελαθούμε! Μόνο το πρωτάθλημα να πάρει η ΑΕΚ θα 'ναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Ας αποκλειστεί από την Δυνάμο και χάσει το κύπελλο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΚΟΝΤΡΑ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ