ΛΟΥΜΠΟΣ: «THIS IS FOOTBALL...»

 

Κατ’ αρχήν. Ο Σλοβάκος Μίκαελ Λούμπος υπήρξε διαιτητάρα. Κορυφή στην Ευρώπη. Παγκόσμια κλάση. Να, γιατί κτυπάει πολύ άσχημα να την βγει από αριστερά στον συνάδελφό του Κομίνη, του 0-0 και του 1-0 στο ΠΑΟΚ- ΑΕΚ. Να τον απειλήσει «Είσαι τελειωμένος».

Το τι έγινε στο ματς Μονακό- Ρεάλ Μπέτις, στην ρεβάνς του 1-1, το αφήνουμε στην άκρη. Όλοι οι διαιτητές, όσο να’ ναι ελέγχονται σε κάποια ματς, όσο σπουδαίες σφυρικτές ήταν.

Στο θέμα μας. Το περιβόητο ματς Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ με το κουτάκι μπύρας στο κεφάλι του Ίβιτς. Οι παοκτσήδες επιτόπου κυκλώνουν τον προπονητή τους, να μην τον πλησιάσει κανείς «ξένος», βάζουν ιώδιο στον Ίβιτς, κι ένα δικτάκι για προστασία, όμως κρατούν τον τραυματία μακριά από τον γιατρό του αγώνα.

Άνθρωπος του Παναθηναϊκού, που γνωρίζει χρόνια τον Λούμπος, τον ρωτάει έκπληκτος: «Τι είναι αυτά, ρε, Μιχάλη;» Η απάντηση που πήρε από τον Σλοβάκο έμμισθο συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη έχει μείνει αξέχαστη στον παράγοντα του Παναθηναϊκού:

- This is the football!

Δηλαδή; «This is the life» Δηλαδή; «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». «Όλα μέσα είναι». «Ο,τι μπορούμε κάνουμε». Διαλέγεις και παίρνεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΛΟΥΜΠΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ