ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΦΥΛΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ

 

“Μωρή χαμούρα, αν δεν κερδίσουμε δεν φεύγεις ζωντανός από το γήπεδο, θα πεθάνεις!”. Κουβέντα ποδοσφαιριστή σε διαιτητή. Την αμόλυσε σε στιγμή που πέφτουν μπινελίκια μέσα στο παιχνίδι και πάνω στην αναμπουμπούλα πλησίασε το κοράκι ο παίκτης, που μόνο πρόθεση δεν έχει να πει το Πάτερ Ημών. Τι κάνει ο ξύπνιος διαιτητής σ' αυτή την περίπτωση; Όταν, δηλαδή, στο μουλωχτό ο παίκτης τον απειλεί και τον βρίζει.

Να, τι έγινε πριν χρόνια πολλά σε ματς Ηρακλέους- Πιερικού όταν το σκορ είναι 0-1. Τα 'χωσε στον διαιτητή ποδοσφαιριστής διεθνής των γηπεδούχων που μετά πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Ο διαιτητής κάνει το κορόιδο, σοφά σκεπτόμενος. Αν έδειχνε την κόκκινη μέχρι που θα καλούσαν το 166 να τον πάρουν για το ψυχιατρείο. Επειδή κανείς δεν είδε κάποια διαμαρτυρία του ποδοσφαιριστή, ούτε άκουσε υβριστική συμπεριφορά. Ο παίκτης του Ηρακλέους τρέχοντας δίπλα στον διαιτητή του “ψιθύρισε” στο αυτί την απειλητική ατάκα για να τον εκφοβίσει.

Αργότερα σε μια στημένη φάση, σε κόρνερ, ο διαιτητής πλησιάζει... τυχαία τον παίκτη και κατά πρόσωπο του χαμηλοσπηκάρει: “Αγοράκι, σ' άκουσα, ότι είμαι χαμούρα και θα πεθάνω...”.

Περνάνε τα πεντάλεπτα, ο σφυρικτράκιας περιμένει την ευκαιρία. Ο τραμπούκος παίκτης στοπάρει τη μπάλα με το στήθος. “Χέρι!” δείχνει ο διαιτητής γνωρίζοντας ότι το κωλόπαιδο ο ποδοσφαιριστής θα διαμαρτυρηθεί. Αυτό ήταν!

-Δεν ντρέπεσαι, αλήτη, να μου βρίζεις τη μανούλα μου!..., διαμαρτύρεται ο μάρκα μ' έκαψες διαιτητής στον παίκτη και τον αποβάλλει.

Ορκιζότανε ο παίκτης στον μακαρίτη πρόεδρο του Ηρακλέους Κοσμόπουλο ότι δεν έβρισε την μάνα του διαιτητή. Πράγματι, είχε δίκιο. Τιμωρήθηκε, όμως, μέσα στο γήπεδο με... “αναδρομική ισχύ”. Για το προηγούμενο μπινελίκι του, που του το κράταγε μανιάτικο το κοράκι με καταγωγή από... Μάνη.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ