ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ «ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ» ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

 

Το πρώτο ερώτημα είναι αν ο Μαρινάκης ποντάρει στην παρουσία του προπονητή. Αν πράγματι στην ΠΑΕ δικών του συμφερόντων θέλει αληθινό αφεντικό τον προπονητή. Έναν προπονητή, ο οποίος πέρα από τα όποια προσόντα του, ξεδιπλώνει την προσωπικότητά του και κερδίσει την εκτίμησή της εξέδρας, αλλά κι όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου στην Ελλάδα.

Εύλογο το ερώτημα, αν ο Μαρινάκης πιστεύει στην προσφορά του προπονητή. Ότι πολλά εξαρτώνται από την δουλειά του προπονητή, σχετικά με το σχεδιασμό της ομάδας αλλά και την τεχνοκρατικού τύπου διαχείριση του ρόστερ.

Εύλογο το ερώτημα διότι οκτώ χρόνια στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης δεν βρήκε... ακόμα προπονητή. Κάποιον με τον οποίον να ταιριάξει τα χνώτα του. Αυτονόητο ότι το ζητούμενο, το Νο1 ζητούμενο σε κάθε ΠΑΕ είναι να ''παντρευτεί'' για πέντε τουλάχιστον χρόνια μ’ έναν προπονητή. Όχι κάθε τρεις και τέσσερις μήνες να αλλάζει τον μάστορα στον πάγκο. Όπως κάνουν όλες οι ντόπιες ΠΑΕ. Όπως κάνει και ο Μαρινάκης. Με εξαίρεση τον σημερινό της Μπαρτσελώνα Βαλβέρδε που είχε φέρει ο Κόκκαλης και έμεινε δυο χρόνια και επί Μαρινάκη.

Ούριους ανέμους συνάντησε ο Μαρινάκης στο μεγαλύτερο διάστημα της εμπλοκής του με τον Ολυμπιακό. Επτά πρωταθλήματα στα επτά. Και ουδέν οικονομικό πρόβλημα. Ελάχιστες και μεμονωμένες οι αρνητικές αντιδράσεις των γάβρων.

Γιατί, λοιπόν, είναι το εύλογο ερώτημα, ο Μαρινάκης δεν αξιώθηκε σε μια σταθερή επιλογή προπονητή. Γιατί «υποχρεώθηκε» σε 16 (!) αλλαγές προπονητών τα 8 χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Να τι πιθανόν να συμβαίνει με τον Μαρινάκη.

1. ΔΕΝ αναζητεί μόνιμο προπονητή

2. ΔΕΝ γνωρίζει να επιλέξει προπονητή

3. ΔΕΝ ξέρει τι θέλει από τον προπονητή

4. ΔΕΝ τα καταφέρνει να συνεργάζεται παραγωγικά με τον προπονητή. ΔΕΝ ''μιλάει'' τη γλώσσα την προπονητική. ΔΕΝ επικοινωνεί με την προπονητική σκέψη του άλφα και του βήτα.

Τελικά. Μετά από οκτώ χρόνια ένα από τα δύο συμβαίνει. ‘Η οι προπονητές δεν καταλαβαίνουν τον εργοδότη τους ή ο Μαρινάκης, δεν μπορεί ή δεν θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή, για να αισθάνεται αυτός σιγουριά και ασφάλεια ως επαγγελματίας, ως καριερίστας στον Ολυμπιακό.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟΤΥΧΥΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ