ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ ΡΟΜΑ!

 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η ομαδούλα της αιώνιας πόλης έφτασε στα ημιτελικά του champions league. Και το κατάφερε αυτό η Ρόμα όταν στην κόντρα του 4-1 της Μπαρτσελώνα, νίκησε με 3-0. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Όλα.

Θα επαναλάβει η Ρόμα ένα ακόμα 3-0 για να περάσει στον τελικό, αυτή της Λίβερπουλ, της νικήτριας με 5-2; Είπαμε. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Αν, όμως, προχωρήσουμε την κουβέντα, η ποδοσφαιρική λογική του «όλα γίνονται» κάνει στην άκρη, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ρεβάνς Ρόμα- Λίβερπουλ, την προσεχή Τετάρτη. Γιατί;

Η Λίβερπουλ είναι Λίβερπουλ, αγγλική ομάδα και πιο βαρύ όνομα από την Ρόμα. Άρα, δεν θα παίξει για να «κρατήσει» το 5-2. Να αποφύγει το 3-0. Με ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, αμυντικό.

Μετά το 5-0, όμως, που έγινε 5-2 και θα μπορούσε να κάτσει 5-3, η Λίβερπουλ στη ρεβάνς θα παρουσιαστεί υποψιασμένη. «Προσεκτική». Να, γιατί είναι δύσκολη η ανατροπή του 5-2.

Αν η Ρόμα κάνει το 3-0; Ε, τότε να της δώσουμε την κούπα! Να μη γίνει ο τελικός του champions league. Αυτή είναι η απόφασή μου! Εγώ αποφασίζω, ο λαός. Όχι οι τύποι, οι μηχανισμοί, οι κανόνες της διοργανώσεις. Αν, λοιπόν, η Ρόμα μετά το 3-0 στην Μπάρτσα πετάξει και την Λίβερπουλ, της αξίζει το κύπελλο.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ