ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΕΚ ΜΕΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ

 

Δεν χρειάζονται μυθιστορηματικές περιγραφές συγγραφικής αξίας για να αναδείξουν το θρίλερ, το απρόβλεπτο του αιωνίου ποδοσφαίρου. Μιλάνε μόνα τους τα γεγονότα. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της σαιζόν 1988-89, εποχή που ακόμα η νίκη δίνει βαθμούς δυο, όχι τρεις όπως σήμερα, η ΑΕΚ είναι μπροστά 3 πόντους από τον Ολυμπιακό.

Χάνει η ΑΕΚ από τον Απόλλωνα και η διαφορά πάει στο πόντο. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος στο ΟΑΚΑ ο «γηπεδούχος» Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ. Τέσσερις ημέρες πριν το ματς που θα κρίνει τον τίτλο ο πρόεδρος Αργύρης Σαλιαρέλης καλεί τους παίκτες του Ολυμπιακού στη βίλα του, στην Αίγινα. Μία τούρτα με τεράστιο «4», ελπίδα και σιγουριά για νίκη, μάλιστα με σκορ 4-0.

Η ΑΕΚ έχει αποσυρθεί στο ξενοδοχείο Μον Παρνές της Πάρνηθας και τα βράδια ο Οκόνσκι επισκέπτεται τις ρουλέτες. Κυριακή του Θωμά, 7 Μαϊου, σα σήμερα ο αγώνας…

Ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος απουσιάζει από τα γήπεδα 15 μήνες. Μπαίνει στον αγώνα, λεπτό 74, το αποτέλεσμα είναι χωρίς γκολ. Ο Μπάγεβιτς θέλει το 0-0, για να κρατηθεί η διαφορά του ενός βαθμού. Ήδη η ΑΕΚ παίζει με εννιά, διότι έχουν αποβληθεί οι αμυντικοί Μανωλάς, Πεππές. Χρειάζεται, λοιπόν, ένας αμυντικός, διαθέσιμος ο 28χρονος από την Μελίκη Ημαθίας Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

Στο 83 ο Τάκαρος με τη μπάλα βγαίνει μπροστά, αλλάζει με τον Πολωνό ρουλετάκια, ξαναπαίρνει από τον Οκόνσκι και ο Καραγκιοζόπουλος με αριστερό νικάει τον Ταληκριάδη, τον γκολκήπερ του Ολυμπιακού. Στο 90 αποβλήθηκε και ο Χατζής της ΑΕΚ.

Η πρωταθλήτρια 1989 έπαιξε στο 0-1 με Ολυμπιακό με τους: Οικονομόπουλο, Βασιλόπουλο, Χατζή, Μανωλά, Πεππέ, Παπαϊωάννου, Σαββίδη (81 Γεωργιάδη), Σαβέβσκι, Σταματή, Οκόνσκι, Χριστοδούλου (74 Καραγκιζόπουλο)

Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΛΟΣ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ, ΑΛΛΟΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ