Ο Χιμενεθ «εδωσε» το κυπελλο στον ΠΑΟΚ

 

Δεν χωράει συζήτηση. Ο ΠΑΟΚ πήρε με την αξία του το κύπελλο, για πρώτη φορά σε γήπεδο της Αθήνας. Κι αυτό είναι ένα μάθημα το οποίο οφείλει αυτός, ο ΠΑΟΚ, να διδαχτεί. Να το χωνέψει. Ότι διαθέτει το μέγεθος, ποδοσφαιρικά, αγωνιστικά, να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους χωρίς να ρίχνει ευθύνες που αφορούν τον ίδιον!

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση του τελικού στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ δεν ήταν «κάτι άλλο» απ’ αυτό που ξέρουμε. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έκανε μια θλιβερή εμφάνιση. Να μη μπορεί να αλλάξει τη μπάλα, να χάνει τις προσωπικές μάχες, βεβαίως να μην πιέζει. Και το πλέον αρνητικό στην απόδοση της πρωταθλήτριας να πουλάει τη μπάλα, να κάνει λάθη μέσα στην περιοχή της.

Φταίει ο προπονητής της ΑΕΚ Χιμένεθ. Εκτός τόπου και χρόνου. Όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ ξεκινούσε από τα δύο ακραία μπακ. Μάτος και Βεϊρίνια. Αυτοί οι δύο δεν είχαν αντίπαλο! Χωρίς υπερβολή δεν τους… ενοχλούσε κανείς αεκτζής.
Η ΑΕΚ είχε στο κέντρο δύο αμυντικά χαφ, Σιμόες και Γαλανόπουλο. Με τρεις χαφ, τους Μαουρίτσιο, Πέλκα, Κάνιας ο
ΠΑΟΚ κυριαρχούσε. Η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ είχε… χιλιομετρική απόσταση με το δίδυμο των προωθημένων, του υποτιθεμένου περιφερειακού Λιβάγια και τον μπουκαδόρου Αραούχο, οι οποίοι έπαιζαν στην ίδια ευθεία.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν απλά καλύτερος, είχε μια μεγάλη διαφορά από την ΑΕΚ. Με την αποφασιστικότητα του να πάρει αυτός το κύπελλο εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Το 2-0 είναι σκορ που τον αδικεί.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ ΙΒΑΝ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ!