ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 

Με πόσες ομάδες να γίνεται το πρωτάθλημα; Δεν θα μας το πει ο Ολυμπιακός και η Κασσιόπη. Ο Πλατανιάς και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ και ο Λεβαδειακός. Ούτε η ΕΠΟ, ούτε η super league που με το παρελθόν και το παρόν τους δεν είναι σε θέση να δώσουν την απάντηση.

Αν θέλουμε να φτιάξει το πρωτάθλημα απ’ εκεί ξεκινάς. Με πόσες ομάδες. Και μετά πας στο άλλο. Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα ξεκινήσουν την αναδιάρθρωση τομής. Για την διοργάνωση πρωταθλήματος που θα αποτελεί τομή στο ποδόσφαιρο.

Το σχέδιο του αρμόδιου (!) υφυπουργού αθλητισμού για το πρωτάθλημα της super league και της football league είναι για πέταμα. Γιατί είναι μια «πρόταση» με την ελπίδα να γίνει αποδεκτή από ΕΠΟ, super league και football league. Είπαμε. Αν θέλουμε ριζική, δομική αλλαγή κι όχι «συναινετικού» τύπου, τότε ξεκινάμε από την άλλη ερώτηση:

- Πόσες ομάδες αντέχει η αγορά;

Πόσες ομάδες είναι σε θέση να συντηρήσει η πελατεία του ποδοσφαίρου; Όχι περισσότερες από οκτώ! Στήνεται, λοιπόν, το πλάνο για πρωτάθλημα 8 ομάδων. Με την προοπτική μετά από δύο χρόνια ο αριθμός να αυξηθεί σε δέκα.

Ποιες θα είναι αυτές οι οκτώ ομάδες της σούπερ ληγκ; Νταηλίκι αυτές οι οκτώ! Με κριτήρια αγοράς! Και μετά από δύο χρόνια να ισχύσουν τα αγωνιστικά κριτήρια.

Ξεκινάει,, λοιπόν, το πρωτάθλημα με την πραξικοπηματική επιλογή των 8 ομάδων, που είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Λάρισα, ΟΦΗ και Ξάνθη. Μ’ αυτές τις οκτώ ομάδες το πρωτάθλημα γίνεται ανταγωνιστικό, εμπορικό, και αποκτά δυναμική, με συνέπεια να παράγει καλύτερο θέαμα και υψηλότερα έσοδα. Ικανό να συντηρεί στη συνέχεια δέκα ομάδες.

Επιτέλους! Το πρωτάθλημα υπηρετεί το ποδόσφαιρο, δεν είναι για να βολεύει ομάδες.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ «ΜΙΛΗΣΕΙ» Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ