ΜΕ «ΜΕΙΟΝ»ΧΙΜΕΝΕΘ Η ΑΕΚ ΤΟΥ 2019

 

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι καλύτερος προπονητής από τον Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ θα ξεκινήσει την προσεχή σαιζόν, με ένα βασικό «μείον». Χωρίς τον προπονητή με τον οποίον πήρε το πρωτάθλημα. Χωρίς τον ίδιον προπονητή.

Με μείον δύο βαθμούς θα ξεκινήσει την σαιζόν 2018-19 ο ΠΑΟΚ αλλά με «συν» τον ίδιον προπονητή. Αυτές οι εκτιμήσεις είναι θεωρητικές, βέβαια. Το ότι είναι ρίσκο πάντα η αλλαγή αφεντικού στο πάγκο μίας ομάδας. Ότι, από την άλλη, υπάρχει μια λογική «συνέχεια» στην ομάδα, όταν συνεχίζουν μαζί παίκτες και προπονητές, που ήδη γνωρίζονται.

Περισσότερο αποδοτικός, πάντα μιλώντας ακαδημαϊκά, θα ήταν στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ παρά ο αντικαταστάτης Ουζουνίδης. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όπου όλα είναι ρευστά και μετράνε λεπτομέρειες, με συνέπεια πιθανόν ο επιτυχημένος προπονητής σε μια ομάδα την επόμενη κιόλας σαιζόν να αποδειχθεί η πατάτα. Έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις.

Η Λέστερ στην Αγγλία έκανε την έκπληξη των αιώνων το 2016 με προπονητή τον Κλάουντιο Ρενιέρι, ο οποίος μετά από λίγους μήνες απολύθηκε ως αποτυχημένος.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει με τον Λουτσέσκου ο οποίος στη μέση της περασμένης σαιζόν…. γλύτωσε την απόλυση. Ο Ολυμπιακός του 2017-18 άλλαξε 4-5 προπονητές. Ο πετυχημένος Ουζουνίδης να κάνει σπουδαία χρονιά με την ΑΕΚ, όπως και να γίνει παρελθόν σε λίγους μήνες. Όλα είναι μέσα. Τίποτα δεν αποκλείεται.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ