ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ''ΑΝΤΙΟ'' ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

 

«Υπόδικοι, ύποπτοι έχουν μπει στο ποδόσφαιρο και από το κράτος τσιμουδιά, δεν μιλάει κανείς...». Είχε πει κι αυτό ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για να δικαιολογήσει την παραίτησή του από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά από 21 χρόνια. Οριστικά το αποφάσισε ή υποχρεώθηκε να αποσυρθεί σα σήμερα 28 Μαϊου, το 2000, και την επομένη δημοσιοποίησε την απόφαση του.

Ήταν αναμενόμενο. Ο καπετάνιος επέστρεψε από το εξωτερικό και στην Παιανία ανακοίνωσε με τον πιο «επίσημο» τρόπο το αντίο του. Φεύγω. Και δεν παρέλειψε να αφήσει μια μπηχτή για τον Σωκράτη Κόκκαλη, που τότε ως πρόεδρος του Ολυμπιακού έπαιρνε το 4ο σερί πρωτάθλημα.

«Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Παναθηναϊκό για κάτι εκτός από το ποδόσφαιρο...» είπε ο 64χρονος «καπετάνιος». Είναι γνωστό ότι ο αποδυτηριάκιας, όπως συνήθιζε, κολλούσε ένα παρατσούκλι στους πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Να αποκαλύψω με την ευκαιρία το εξής. Αρχικά, το «χαϊδευτικό» που βάπτισα τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ήταν «Ρίγκο». Γιατί; Κυκλοφορούσε με πιστόλι, όπως ακόμα και σήμερα. Βαρύ σιδερικό. Μια ημέρα, μάλιστα, σε γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ, έφυγε κατά λάθος το εργαλείο από τη μέση του και έπεσε στο έδαφος.

Μη λέμε πολλά. Μετά από μήνες ο «Ρίγκο» Γιώργος Βαρδινογιάννης μου ζήτησε να μη χρησιμοποιώ το παρατσούκλι με το οποίο ήταν πια πασίγνωστος. Ήταν πολύ ευγενικός και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ξέχασα το «Ρίγκο» και άρχισα να τον γράφω «καπετάνιο».

Με Γιώργο Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός πήρε 6 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα Ελλάδος. Στην Ευρώπη έφθασε δύο φορές στα ημιτελικά. Βιογραφικό που τον ξεχωρίζει από τις άλλες ελληνικές ομάδες.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης ανέλαβε πρόεδρος την πρώτη Ιουνίου το 2000 και η πρώτη του δήλωση ήταν «Θα πολεμήσουμε το παρασκήνιο...». Όταν πια η Παράγκα είχε κατεβάσει ρολά. Στις 14 Ιουνίου προσελήφθη ο Άγγελος Αναστασιάδης στη θέση του μακαρίτη Γιάννη Κυράστα. Άρχισε η περίοδος Τζίγγερ στον Παναθηναϊκό. Τρεις ξένους έφερε η διοίκηση Άγγελου Φιλιππίδη, Πάολο Σόουζα, Γκόραν Βλάοβιτς, Ντάνιελ Σάριτς.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ