ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Να, γιατί δεν θα πεθάνει ποτέ ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Να, γιατί όσο ζει θα απασχολεί και θα παίζει πρώτη μούρη. Μουντιάλ 2014. Απογοητευμένος στο παιχνίδι με το Ιραν η μεγαλύτερη από καταβολής φυσιογνωμία του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, σηκώνεται και φεύγει από το γήπεδο στο 90. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, στις καθυστερήσεις ο Μέσι σκοράρει και στέλνει την ομάδα του στους «16».

«Έπρεπε να αποχωρήσει ο γκαντέμης για να νικήσουμε...» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ της Αργεντινής. Φοβερά πράγματα. Γρουσούζης και μαύρη γάτα για την εθνική ο πρώην δοξασμένος αρχηγός της, αλλά και προπονητής της στο μουντιάλ του 2010.

Τι ήταν να χαρακτηρίσει κακότυχο τον Μαραντόνα ο Γκιρτζίκης της Αργεντινής. Μετά από λίγες ώρες ο Μαραντόνα έκανε κάτι και μαρμάρωσε όλη την Αργεντινή. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή φρεσκότατος, ξυρισμένος κόντρα, βαμμένο μαλλί, ήρεμος, σχεδόν ανέκφραστος. Σοβαρότατος.

Είπαν στον ''Τσε των γηπέδων'' το και το. Ότι ο έτσι σε είπε κατσικοπόδη. Κι αυτός πως αντέδρασε; Ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο μπροστά στην κάμερα. Δεν το είπε, το εννοούσε, μάλιστα τόσο...πανηγυρικά. Ότι τον έχω για γαμησι τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Ότι τον βάζω πάνω στο πιο μακρύ μου δάκτυλο.

Έχει μείνει στην Ιστορία «το χέρι του Θεού», όπως ο ίδιος έτσι χαρακτήρισε το γκολ με το χέρι που έβαλε στην Αγγλία το 1986. Συνέβη σα σήμερα 22 Ιουνίου, το 1986. Εντάξει, «το χέρι του Θεού». Επειδή παντού και όποτε γουστάρει ο Θεός βάζει το χέρι και αλλάζει τη μοίρα των ανθρώπων. Υπάρχει, όμως, και το θεϊκό δάκτυλο. Είναι το μεσαίο, ο σέντερ φορ των δακτύλων.

Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε θεολογικά. Ο παπάς σ' ευλογάει όταν ενώνει το μεσαίο δάκτυλο με τον αντίχειρα. Την ίδια ακριβώς κίνηση, την ένωση αυτών των δύο δακτύλων, του μεσαίου με τον αντίχειρα, κάνει και ο άλλος στην άσεμνη χειρονομία, στην χυδαία δακτυλοδειξια. Όταν θέλει να απειλήσει κάποιον «Θα σε πηδήξω» τα δάκτυλα παίρνουν την ίδια ακριβώς θέση όπως όταν ο δεσπότης δίνει στους πιστούς την ευχή του Θεού.

Κάνει το γκολ με το χέρι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και πανηγυρίζει σαν τρελός. Ο ενθουσιασμός του είναι πέρα για πέρα αυθόρμητος, διότι εκτιμά πως είναι αξιοθαύμαστη η έμπνευσή του να ολοκληρώσει ένα προσωπικής δημιουργίας γκολ βοηθώντας τη μπάλα και με το... χέρι του πριν καταλήξει στα δίχτυα. Νίκησε εκτός όλων των άλλων αντιπάλων που βρήκε μπροστά του και τον τερματοφύλακα, που υπερέχει 21 πόντους, 1μ.85 ο Άγγλος Πήτερ Σίλτον, ο Ντιέγκο 1 μ.64.

Πανηγυρίζει, λοιπόν, το 1-0 στην Αγγλία ο Μαραντόνα στο 51 και επιτόπου αρχίζει τα μπινελίκια στους συμπαίκτες του. «Μαλάκες, ελάτε επάνω μου!... ». Τίποτα αυτοί, έχουν πάρει πρέφα, όπως και οι Άγγλοι, ότι το γκολ μπήκε με το χέρι. «Μαλάκες!.... » δεν σταματάει να καλεί τους συμπαίκτες του ο Μαραντόνα. «Αγκαλιάστε με, γιατί ο διαιτητής θα το ακυρώσει!».

Ήταν προημιτελικός μουντιάλ του 1986. Ο αποδυτηριάκιας θα κάνει μια παγκόσμια, μια συμπαντική αποκάλυψη, βεβαίως με την άδεια του Θεού. Είναι ψέμα αυτό που είπε ο μέγας τσόγλανος Μαραντόνα, ότι σκόραρε και με το... χέρι του Θεού. Η αλήθεια είναι ότι ο μεγαλοδύναμος ούτε το δικό του χέρι έβαλε, ούτε «σήκωσε» το χέρι του Μαραντόνα. Αυτό που έκανε ο Ύψιστος, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ήταν να «στραβώσει» για ενάμισυ δευτερόλεπτο τον Τυνήσιο διαιτητή. Τέσσερα χρόνια μετά τον πόλεμο με 907 νεκρούς στα Νησιά Φώκλαντ, κάπου στο Νότιο Ατλαντικό, ανάμεσα στη νικήτρια Αγγλία και την Αργεντινή.

Ο ήλιος βαράει κατακέφαλα στο γήπεδο Αζτέκα με 114.580 θεατές. Ημίχρονο 0-0. Σ' ένα τετράλεπτο διεπράχθη ό,τι πιο θεϊκό, μαγικό, εξωγήινο, εξωποδοσφαιρικό στην Ιστορία της μπάλας. Το 1-0 με «το χέρι του Θεού» και στο 54 το «Γκολ του Αιώνος», που το βλέπει και το ξαναβλέπει στο video ο Θεός και δεν χορταίνει τη χορογραφία επελάσεως του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος σκέτη φιγούρα κόμικ διέσχισε μισό γήπεδο ανατρέποντας αφρενάριστος τον έναν μετά τον άλλον αντίπαλο.
«Un poco con la cabera de Maradona y otro poco con la mano de Dios». Αυτό είπε ο Ντιέγκο για το 1-0. «Λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού» μπήκε το γκολ. Και για να αποδείξει ότι είχε τη θεία φώτιση, την ευλογία του Κυρίου, αμέσως μετά παρέδωσε στους αιώνες τη φάση του 2-0. Η Αγγλία μείωσε 2-1 στο 80.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΑΤΗΣΕ ΕΡΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ