ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

 

Βέλγιο - Τυνησία στις 3 μ.μ. Να προλάβουμε τα πούμε τα κάλαντα. Κατά πρώτον, για τον αντίπαλο. Βέβαια! Μιλάμε περί μπάλας, όχι για στίβο, όπου τα κόζα εξαρτώνται και από τον αντίπαλο.

Η Τυνησία, λοιπόν, στο ματσάκι με την Αγγλία ήταν χεσμένη. Όχι μόνο κατουρημένη. Τα είχε κάνει επάνω της, ψιλά και χοντρά. Συμβαίνει. Μου το έχουν πει ποδοσφαιριστές. Ρετάρει η μικρή ομάδα όταν αντιμετωπίζει όνομα βαρύ και πρωτοσέλιδο. Μηδέν στον αρμόδιο υπάλληλο της Τυνησίας, τον υπεύθυνο στην ψυχολογική υποστήριξη. Και άσχετος και αγράμματος ο μαλάκας. Να μην πείσει τους παίκτες να μη φοβηθούν το ψεύτικο θηρίο της Αγγλίας. Μιας ομάδας στο σωρό, με βάση την προϊστορία του μουντιάλ.

Βέλγιο. Το βλέπεις ότι είναι σκληρό καρύδι. Πάει για πολλά. Το 'χουν βάλει στο κρανίο τους. Το 'χουν γράψει στον σκληρό τους δίσκο. Στην Ρωσία όλα για όλα, για την υπέρβαση. Και στο Ευρώ 2016 έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν είναι Γερμανία. Υστερούν σε μέταλλο. Να, γιατί όσο ανεβαίνουν υψηλά τους πιάνει ζαλάδα. Είπαμε. Βέλγιο είναι, κάτι μεταξύ Ελλάδος και Ολλανδίας, όχι Γερμανία και Ιταλία.

Πρώτο ματς το Βέλγιο πήρε 3 - 0 τον Παναμά. Συγκροτημένη ομαδίτσα ο Παναμάς, στο άλφα ημιχρόνιο στάθηκε αρκετά καλά. Ομαδίτσα, αλλά με συγκρότηση, όχι σκορποχώρι. Το 1 - 0 ήταν θέμα χρόνου. Αν δεν το άρπαγε, θα το καθυστερούσε, όμως δεν θα άντεχε μέχρι το τέλος. Ξέρεις, το χταπόδι είναι νόστιμος μεζές, αλλά πριν το μαγειρέψεις χρειάζεται να το κτυπήσεις στο βράχο. Έτσι και το Βέλγιο με τον Παναμά. Του άλλαξε τα κατσαπουτσάλευρα πριν το φέρει βόλτα. Και μετά το 1 - 0 κυνηγούσε το 2 - 0, μετά το 3 - 0, μετά το 4 - 0... Αν έβαζε το τέταρτο, θα πήγαινε για το πέμπτο τεμάχιο.

Αυτό είναι το Βέλγιο σήμερα. Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση. Θα επιχειρήσει τετράδα. Μη μείνει στις καλές εντυπώσεις. Παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο και στα 90, όχι 35 λεπτά σαν την Βραζιλία.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ.... ΤΡΕΧΑΛΑΤΖΗΔΕΣ