ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 

Μια “δεύτερη” ομάδα θα κερδίσει το μουντιάλ 2018. Μια ομάδα που δεν ήταν φαβορί. Που δεν ανήκει στις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις. Αυτό δεν σημαίνει πως έγινε κάποια... επανάσταση. Δεν υπάρχουν τέτοια παραμύθια. Ανατροπές, επαναστάσεις, αλλαγές.

Όχι μόνον στο ποδόσφαιρο, σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα ουδέποτε μια ''επανάσταση'' στην πραγματικότητα έφερε κάτι, επί της ουσίας νέο… Η δύναμη των καιρών είναι εκείνη που διαμορφώνει και επιβάλει τα πάντα. Παραμύθηδες ποιητάδες και πολιτικοί πιστώνουν στις δήθεν κοινωνικές αλλαγές ανύπαρκτα πράγματα.

Η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Αργεντινή είναι οι ισχυρότερες ομάδες στον πλανήτη. Στην ελίτ δεν συμπεριλαμβάνεται η Ουρουγουάη, παρ’ ό,τι κατέκτησε δύο μουντιάλ προ αμνημονεύτων χρόνων. Το 1930 και το 1950.

Η Αγγλία πήρε ένα μουντιάλ με βρώμικο τρόπο το 1966, κι αυτό στη χώρα της. Μια εθνική ομάδα με αλλεπάλληλες αποτυχίες τόσο στο πρωτάθλημα κόσμου, όσο και στο ευρωπαϊκό.

Σε καλύτερη μοίρα η Γαλλία, η οποία έχει πάρει ένα μουντιάλ, επίσης. Στη χώρα της, αλλά πιο πρόσφατο, το 1998.

Το 1998, στη Γαλλία κατέλαβε την τρίτη θέση η Κροατία, κατ’ εξοχην ασταθής ομάδα. Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν κατακτήσει την κούπα στην Ρωσία, είναι απίθανο η Κροατία να αλλάξει κλάση, να αρχίσει να πρωταγωνιστεί σταθερά σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, τέταρτη ομάδα των ημιτελικών είναι το Βέλγιο. Κι αυτό θα παραμείνει... Βέλγιο αν προκριθεί στον τελικό, που δεν το έχει καταφέρει ποτέ. Ακόμα κι αν κερδίσει το μουντιάλ.

Η Γερμανία θα είναι πάντα Γερμανία. Δεν χάνει ούτε ίντσα από την αίγλη της, επειδή αποκλείστηκε τόσο πρόωρα. Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία, την Αργεντινή, την Βραζιλία. Η απουσία των φαβορί, των ισχυρότερων από την τετράδα της Ρωσίας δεν σήμαινει ότι η νίκη ενός αουτσάιντερ θα δώσει άλλον αέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ