ΓΑΛΛΙΑ- ΒΕΛΓΙΟ ΜΕ ΤΙΣ… ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ

 

Όχι η κανονική Γαλλία, αλλά η μεταποικιακή Γαλλία κυνηγάει το τρόπαιο του μουντιάλ στη Ρωσία. Μια ομάδα, μια ενδεκάδα στην οποία συνήθως έχουν πλειοψηφία μαύροι ποδοσφαιριστές. Και πριν 20 χρόνια, το 1998, η Γαλλία πήρε το μουντιάλ με Τυράμ, Καρεμπέ, Βεϊρά και σία. Μαύροι.

Το ίδιο και το Βέλγιο. Άλλη πρώην αποικιακή χώρα. Κι αυτή, μεταπολεμικά, αρκετά ενωρίς έκανε στην άκρη τις ρατσιστικές συμπεριφορές του παρελθόντος.

Στην Ελλάδα αργήσαμε να συνηθίσουμε τη μαυρίλα. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ήταν ο εκ Πορτογαλίας Ντανιέλ Μπατίστα. Σήμερα, όπως άλλοι δυτικοευρωπαίοι έχουμε κι εμείς αποδεχθεί απόλυτα τη νέα τάξη πραγμάτων. Και σχεδόν νοιώθουμε εθνική υπερηφάνεια για τον Έλληνα Αφρικανό Γιάννη Αντετονκούμπο.

Γαλλία - Βέλγιο απόψε στον πρώτο ημιτελικό του μουντιάλ. Έγχρωμοι εναντίον έγχρωμων με ευρωπαϊκές φορεσιές. Ίσως καταγωγής ίδιας φυλής αλλά σήμερα διαφορετικής εθνικότητας. Ποια ομάδα θα κερδίσει; Αυτή που έχει περισσότερους μαύρους. Εκείνη που έχει λιγότερους. Ποια;

Στη φώτο, Βέλγιο - Βραζιλία, όπου έχασαν 2 - 1 οι καριόκας διότι είχαν περισσότερους... λευκούς.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΟΝΤΡΙΤΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡ…