ΛΑΜΠΑΔΑ ΛΟΙΩΜΕΝΗ ΠΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

 

Παίζει αύριο στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός με Παναιτωλικό, αποκλείω τον ''άσσο''. Άλλο ματς πρωταθλήματος, πάλι Λεωφόρο, Παναθηναϊκός με Λαμία ή Απόλλωνα, ποντάρω στο Χ2. Να συνεχίσω; Αυτό που ξέραμε ως Παναθηναϊκό, πάει, μας τελείωσε. Ξεχνάμε τι είδαμε την περασμένη σαιζόν. Ότι η φανέλα με το τριφύλλι είναι η πιο βαρειά στην Ελλάδα. Ποιος το λέει αυτό; Η πραγματικότητα.

Δεν έχει ξαναγίνει. Ομάδα να ξεκινάει πρωτάθλημα με ρόστερ που στην πορεία και σε λίγους μήνες να… εξαφανίζεται. Ο ένας καπάκι μετά τον άλλον χαίρετε, κι όμως η ομάδα στάθηκε όρθια. Μπεργκ, Ζέκα, Κουτρουμπής, Μολέδο, Βιγιαφάνες, Χουλτ κ.α. Το ξεπουπούλιασμα ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών καταγράφηκε ως μοναδικό στην Ιστορία.

Και το κατρακύλισμα δεν παίρνει τέλος. Χάθηκε και ο Λουντ. Ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος, λέω εγώ. Το διαμάντι σε προσφορά, ο απόλυτος παίκτης αποδυτηρίων. Ο πολύτιμος. Το εργαλείο. Δεν είναι φιρμάτος, πρωτοσέλιδος, είναι το μπαρούτι στο καριοφίλι. Ντουφέκι που δουλεύει και τον υποκόπανο του όπλου, αυτό το κορίτσι του κατηχητικού σε συμπεριφορά. Ο κύριος ο Φινλανδός. Όταν η ΠΑΕ του Σιωπήλη και του Κωνσταντίνου δεν κρατάει τον Λουντ, τότε είναι η ομολογία ότι υπέγραψε και τα αντίγραφα της θανής.

Με τις μαλακίες που διαβάζουμε δεν επαναλαμβάνεται το θαύμα του προηγούμενου πρωταθλήματος. Ομάδα σακατεμένη, ορφανή από το αφεντικό να συνεχίζει να κυκλοφορει με ψηλά το κεφάλι. Απίστευτο. Μαλακίες και κοροϊδιλίκι να γράφουν ότι ο Ταϊλανδός… συμφωνεί με τον Νταμπίζα, θέλει και βοηθό τον Καραγκούνη, ότι ο Δώνης… επέστρεψε στο σπίτι του. Μήπως τραγούδησε και τον ύμνο του Παναθηναϊκού αλά Χριστοδουλόπουλος στο θρύλο.

Λαμβάνεις υπ’ όψιν τα γεγονότα. Ποτέ των ποτών ο ΠΑΟΚ δεν πήρε παίκτη από τον Παναθηναϊκό. Το ανάποδο γινόταν, μάλιστα με διεθνείς. Σήμερα το μαγαζί του Αλαφούζου φιλάει κατουρημένες ρόμπες για να κρατήσει δανεικό παίκτη αχρείαστο στην ΠΑΕ του Ιβάν.

Επί Ουζουνίδη με αναπληρωματικούς και αδιάφορος ο Παναθηναϊκός ξεβράκωσε 3 – 2 τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και του στέρησε την πρωτιά στα play-offs. Τα ξεχνάμε; Μόλις πριν 13 μήνες έγινε η κηδεία, όχι πριν 13 χρόνια.

Λέμε για τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ξεκάθαρο είναι. Δεν κράτησαν όρθια την ομάδα οι παίκτες που έφυγαν, που έμειναν. Η φανέλα έκανε τη δουλειά. Αυτό τελείωσε, όμως. Η λαμπάδα έλιωσε. Μεχρι εδώ ήταν. Αυτά τα πράγματα δεν συνεχίζονται. Δεν επαναλαμβάνονται. Τι να σου κάνει το σήμα και το χρώμα στο τσίτι, αν δεν το βοηθάς δεν θα σε βοηθήσει κι αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟ «ΦΕΥΓΙΟ» ΡΟΝΑΛΝΤΟ… ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ!