Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ!

 

Το μουντιάλ τελειώνει αύριο Κυριακή με τον τελικό ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία. Ο τελικός είναι ένας, ούτε μεγάλος είναι, ούτε μικρός. Ο αποκαλούμενος ''μικρός τελικός'', που είναι προγραμματισμένος σήμερα στις 5 δεν υπάρχει. Ανύπαρκτος είναι. Σα να μη γίνει.

Οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών ένα στόχο είχαν. Να φτάσουν στον τελικό. Σε κανένα… ''μικρό'' τελικό, που τον λένε ''της παρηγοριάς''. Παιχνίδι με τις λέξεις. Τελικός της θλίψης, της απογοήτευσης, της απελπισίας είναι. Στην πραγματικότητα τελικός της αποτυχίας. Των δυο ομάδων που απέτυχαν, που ατύχησαν να πάνε στον αληθινό τελικό.

Τι να περιμένουν Βέλγιο και Αγγλία από τον… μικρό τελικό; Άνευ ιστορικής ή άλλης σημασίας η… διαφορά της 3ης με την 4η θέση. Γι’ αυτό το βλέπουν ως… υποχρέωση. Ναι, υποχρεώνονται (!) να παίξουν σ’ αυτόν τον τελικό της αγγαρείας.

Η Βραζιλία το 2014, στο μουντιάλ που έγινε στη χώρα της, έπαιξε στον μικρό τελικό με την Ολλανδία. Ουδείς θυμάται την ήττα της με 3 – 0, όλοι στέκονται στη συντριβή της με 7 – 1 από την Γερμανία στον ημιτελικό. (Φώτο από το Βέλγιο - Αγγλία 1 - 0 στο ματς ομίλου, στο μουντιάλ της Ρωσίας.)


Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ