ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

 

Ο ακόμα πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου είπε ότι ο μεγαλομέτοχος της εν λόγω ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει λεφτά. Από μια άποψη η κουβέντα είναι σουρεαλιστική. Ο κάποτε τερματοφύλακας μαλίστα, πρόσθεσε “Δεν υπάρχει αμφισβήτηση (ότι ο Αλαφούζος έβαλε λεφτά)”.

Άλλον Παναθηναϊκό παρέλαβε κι άλλον παραδίδει(;), με απολύτως δική του υπαιτιότητα ο Αλαφούζος, όμως του αξίζει μπράβο. Μ’ αυτό το πνεύμα ο Κωνσταντίνου ισχυρίστηκε ότι ο καναλάρχης έβαλε λεφτά, άρα του οφείλουν ευγνωμοσύνη οι οπαδοί της ομάδας.
Είναι γελοίο. Είναι μαύρο χιούμορ. Να επαινείται το αφεντικό μιας επιχείρησης, την οποία χρέωσε περισσότερο απ’ όσο όταν την ανέλαβε. Αλήθεια, τι σημασία έχει αν πράγματι έβαλε χρήματα ο Αλαφούζος; Σημασία έχει ότι απέτυχε και την πλήρωσε η ομάδα.

Μιλάμε για φαινόμενο. Δεν υπάρχει αποτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αδιάφορη η αποτυχία του κάθε μεγαλομετόχου, μετράει μόνον αν έβαλε το χέρι στην τσέπη. Αυτό είναι το κριτήριο των οπαδών. Των ΜΜΕ. Έτσι διαπαιδαγωγήθηκε μεταπολεμικά η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Έβαλε λεφτά; Καλός είναι. Αγαπάει την ομάδα. Το γιατί τα έβαλε, με ποια προσωπική σκοπιμότητα, είναι ψιλά, είναι αόρατα γράμματα. Κι αν πράγματι βγήκε ζημιωμένος από την εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο. Στο φινάλε πρωθυπουργοί που κατέστρεψαν οικονομικά τη χώρα θεωρούνται άξιοι να επανεκλεγούν και να έχουν λόγο στη δημόσια ζωή της χώρας. Να κάνουν προτάσεις, κριτική χωρίς τον κίνδυνο να φάνε ξύλο και σάπια αυγά στη μάπα.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΙΡΟΖ