Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ''ΦΙΛΙΚΑ'' ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Φιλικό ματσάκι ελληνικής ΠΑΕ με μπυραρία στο εξωτερικό. Και τα sites κανονικά supermarket που τα έχουν όλα, από τα παραμύθια του Τσίπρα μέχρι τις ξεβράκωτες της Μυκόνου, κάνουν προσφορά χωρίς κουπόνια. Κατ’ ευθείαν στο καλάθι του φανατικού. Διαρκής επαφή και λεπτό προς λεπτό, λέει, για ό,τι συμβαίνει στο ματσάκι με τη ψησταριά σε κωμόπολη κάποιας άλλης χώρας. Λες και αναμεταδίδουν παιχνίδι ιστορικό και κρίσιμο.

Φιλικό είναι, ρε! Λάθος. Δεν υπάρχουν φιλικά, ούτε συγγενικά και εχθρικά. Τι μαλακίες είναι αυτές; Οι αγώνες, δηλαδή, για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, και την Ευρώπη, πρέπει να γίνονται σε συνθήκες πολέμου, βίας και τρομοκρατίας, επειδή δεν είναι… φιλικοί.

Ματς προετοιμασίας είναι, όχι… φιλικά και παρείστικα, τα λεγόμενα φιλικά. Εδώ είμαστε. Και το τελευταίο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα, το σκορ. Ο σωστός προπονητής γράφει κανονικά τον πρόεδρο του αν αυτός θέλει… νίκες για λόγους επικοινωνιακούς, και να πουλήσει κανένα διαρκείας παραπάνω. Το ίδιο και τον υπεύθυνο τύπου της ΠΑΕ, και τον εκδότη της οπαδικής φυλλάδας. Τι να πουλήσει κι αυτός, την ήττα; Με το δίκαιο του, και στα παπάρια του η ομάδα, περιμένει να φτιάξει πρωτοσέλιδο και να πει ότι έσχισαν οι μεταγραφές, η ομάδα πετάει, το ΄χει κιόλας πάρει το πρωτάθλημα.

Έτσι που λες. Τα ''φιλικά'' είναι απάτη. Σκέτη. Και θα βγει ο άλλος, ο ειδικός για κλωτσές στο στοίχημα και θα δουλέψει, όχι απαραίτητα σκόπιμα αλλά από ασχετοσύνη, τον κόσμο. Ότι βάσει… αποτελεσμάτων η τάδε ομάδα πατάει γερά, είναι… έτοιμη.

Ματς προετοιμασίας. Το είπαμε. Ο προπονητής κάνει τους πειραματισμούς του. Δοκιμάζει παίκτες για τούτη κι εκείνη τη θέση, για τούτο κι εκείνο το ρόλο. Και δουλεύει φάσεις στο πως π.χ. να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο, να προλάβουν έναν κίνδυνο, να αντιδράσουν στο άλφα και βήτα στημένο του αντιπάλου.

Μη λέμε πολλά. Δεν κάνουμε σεμινάριο στον μαυροπίνακα. Λέμε ότι ο Δώνης π.χ. στον Παναθηναϊκό παρέλαβε διαλυμένο μαγαζί. Στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς (φώτο) φτου και από την αρχή. Με Ουζουνίδη πιθανόν να δούμε μια άλλη ΑΕΚ. Μήπως αυτό ισχύει ακόμα και στον ΠΑΟΚ. Κι όμως! Γράφουν φόρα παρτίδα ''Βάλσαμο η νίκη'' για την τάδε ΠΑΕ, σε ματς ''φιλικό'', ρε. Και ''Νίκη βαθειάς ανάσας'' για μια άλλη ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ