ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΟ ΜΕ 16 ΟΜΑΔΕΣ

 

Δεν τους παίρνω στα σοβαρά τους Μαρινάκηδες και Μελισσανίδηδες και Σαββίδηδες, τους χθεσινούς και σημερινούς, όταν παίζουν σε πρωτάθλημα της πλάκας. Και της δυσφήμησης του ποδοσφαίρου. Τι δουλειά έχει κοτζάμ Ολυμπιακός π.χ. με τον Λεβαδειακό (φώτο). Παναθηναϊκός με Απόλλωνα. ΑΕΚ με Πλατανιά και Κασσιόπη και Βέροια, Λαμία και Νίκη Βόλου. Ρε, πλάκα κάνουμε;

Όχι, δεν κάνουν πλάκα τα αφεντικά των μεγάλων ΠΑΕ. Δουλειά κάνουν. Ψευτοδουλειά. Κομπιναδόρικη δουλειά. Αυτό θέλουν, το πρωτάθλημα να είναι σκατένιο. Καφενειακό. Και σημαδεμένο. Στα παπάρια τους. Αρκεί να σηκώσουν αυτοί το κατσαρόλι.

Αν πράγματι ενδιαφερόντουσαν για το ποδόσφαιρο, εννοώ για την ποιότητα και το ήθος του θεάματος, που δεν ενδιαφέρονται, οι διάφοροι παεάρχες, οι χθεσινοί και τωρινοί, θα έβαζαν κάτω τα πράγματα. Τι κάνουμε για να φτιάξουμε το πρωτάθλημα.

Αν πράγματι ενδιαφερόντουσαν για την ομάδα τους, εννοώ την αξιοπιστία της και την αξιοπρεπή παρουσία της στην κοινωνία, όχι μόνο να πάρουν αυτοί προσωπικά το κατσαρόλι, τότε θα οργάνωναν πρωτάθλημα με κανόνες. Και, κυρίως, στα μέτρα των ομάδων τους, όχι να έχουν αντιπάλους του χεριού τους. ΠΑΕ με μπάτζετ το μισό του δικού τους μισό, κι ακόμα πιο χαμηλά.

Το ποιο ποδόσφαιρο έχει μια χώρα είναι το πρωτάθλημά της. Το πιο σπουδαίο; Χωρίς πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός π.χ. είναι μια ιστορία ανύπαρκτη. Και ο Παναθηναϊκός, και η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Πανιώνιος. Ανύπαρκτες ομάδες. Δεν υπάρχουν αν δεν συμμετέχουν σε πρωτάθλημα. Πως αλλοιώς να το πεις; Χωρίς πρωτάθλημα οι ομάδες θα παίζουν μόνο σε φιλανθρωπικά event.

Πάρακάτω. Τι πρέπει να γίνει για να βλέπουμε πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Κατ’ αρχήν, σε πρώτο επίπεδο, πρωτάθλημα με τις μισές ΠΑΕ. Οι οκτώ ομάδες είναι αρκετές, σε πρώτη φάση. Όταν μετά από δύο χρόνια, σύμφωνα με το πλάνο, ισχυροποιηθεί η δυναμική του πρωταθλήματος, με περισσότερα έσοδα και περισσότερη αξιοπιστία, τότε το έργο θα σηκώνει οι 8 ομάδες να γίνουν δέκα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;