ΠΑΟΚ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Παοκάρα, λέει. Άμα είσαι ελληνόπουλο, συριζαιονεοδημοκράτης, αυτό θα πεις. Κι αυτήν που είναι εκτός champions league την λες ομαδάρα. Παοκάκι είναι, λέω εγώ. Και θα παραμένει παοκάκι όταν ενώ μέχρι σήμερα διαθέτει όλα τα απαιτούμενα σύμφωνα με τας γραφάς και τους πεοφήτας, δεν έχει κάνει το ένα, έστω το ένα, βήμα παραπάνω.

Μιλάμε τη γλώσσα με τα κωλοδάκτυλα, όχι την κωλομπαρίστικη. Αυτή που έχει στο στόμα ο μουστακαλής και θέλει να χαϊδέψει το στρουμπουλά μπούτια του αμούστακου πιτσιρικά.

Τι είδατε από Βασιλεία (φώτο); Μη μένουμε μόνο στο χειροκρότημα και στο 3 - 0 εκτός. Ο ΠΑΟΚ ήταν στο γήπεδο, αλλά παρών ήταν και ο αντίπαλος. Δεν αξίζει η κουβέντα με κάποιον που κοζάρει μονάχα την δικιά του ομαδούλα. Η άλλη, λοιπόν, η Βασιλεία στον έχοντα οφθαλμούς έδειξε περισσότερα χρήσιμα, ωφέλιμα πραγματάκια τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τις άλλες ελληνικές ομαδάρες. Πως μια ομαδίτσα, αυτή της Novartis έκανε την υπέρβαση. Εδώ είμαστε.

Η Βασιλεία δεν είναι βαρύ όνομα. Δεν είναι ομαδάρα. Είναι σοβαρή, όμως. Αυτό που δεν είναι ΚΑΜΙΑ ελληνική ομάδα. Εννοώ ότι το ελβετικό κλαμπ ξέρει πόσο μετράει, ξέρει τι θέλει, ξέρει τι κάνει. Αυτό είναι σοβαρότητα.

Επτά χρόνια σερί ήταν στους ομίλους η Μπαζλ και ποτέ δεν είπε, ποτέ δεν έδειξε ότι έγινε ομαδάρα. Μια Μπάρτσα, Γιουνάιτεντ, Ρεάλ. Και γνωρίζει ότι ποτέ δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε Μίλαν και Γιούβε, Μπάγερν και Τσέλσυ. Αν της ζητήσουν παίκτη και η προσφορά είναι καλή θα τον παραχωρήσει. Μπίζνες κάνει, όχι θρησκευτικές μαστούρες.

Έφαγε τη ψωλιά από τον κατώτερο της ΠΑΟΚ η Μπαζλ και είπε ένα τραγούδι. Ακριβώς! Συμβαίνει η ανώτερη ομάδα να χάσει, να αποκλειστεί. Και η κατώτερη να παραμείνει αυτή που είναι χρόνια, δεκαετίες, μια ζωή. Γι αυτό οι με ποδοσφαιρική παιδεία Ελβετοί οπαδοί έβαλαν στο πικάπ τον ύμνο της ομαδίτσας τους, παρά την τριάρα που ρούφηξαν. Καμιά αποδοκιμασία. Αντιληπτό ότι η ομάδα τους έκλεισε έναν κύκλο, μπήκε σε αγωνιστική κρίση.

Τυχερός ο ΠΑΟΚ που έπεσε στην περίπτωση. Σε αντίπαλο έτοιμο για ρεκτιφιέ. Ο ΠΑΟΚ με το καλό υλικό, και στον πάγκο. Με ενθουσιασμό, και αυτοπεποίθηση. Κι έναν Ρώσο αφεντικό με πακέτο πιο χοντρό από τότε που ήρθε στην Ελλάδα. Τίποτα δεν του λείπει από τον ΠΑΟΚ. Κι όμως στο πρωτάθλημα κυκλοφορεί με συμπεριφορά πρόσφυγα, φουκαρά.

Θα περάσει την Σπάρτακ για να πιάσει champions league; Αυτό είναι το ζόρι.Αναρωτιέσαι τι θα κάνει η παοκάρα, επειδή ακόμα είναι ομαδίτσα. Επειδή έχει αντιδράσεις μικρής ΠΑΕ. Φταίει ο διαιτητής. Κωλόφαρδος ο αντίπαλος. Εχθρός το κράτος. Μ αυτή την ανατροφή μεγάλωσε η παοκάρα.

Τι είναι αυτό που κρατάει τον ΠΑΟΚ έξω από τη λαμπερή αίθουσα στο πάρτυ του champions league; Η λεπτομέρεια. Μια λεπτομέρεια. Γι αυτό σπάει τα μούτρα του στην Ευρώπη. Λες είναι η ιστορική Ελπίδα Κρυονερίου Τούμπας, όχι ο κανονικός ΠΑΟΚ, με τον τεράστιο όγκο οπαδών.

Να μάθει, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ τι χρειάζεται, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να διορθώσει τη λεπτομέρεια που λέμε. Με τα μπινελίκια κατά των ομάδων της Αθήνας δεν θα βρει ποτέ την υγειά του. Αν ήταν ομαδάρα ο ΠΑΟΚ θα τους έγραφε τους Μελισσανίδηδες και Μαρινάκηδες. Και όποιους άλλους εχθρούς που θέλουν όχι το καλό της δικής τους ομαδάρας, αλλά μόνο το κακό της παοκάρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΤΟ ''ΤΕΛΕΙΩΣΕ'' ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΑ;