ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΟΧΙ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ

 

Στο γήπεδο τα βλέπεις όλα. Πόσο δουλεμένη είναι η ομάδα. Πόσο ζυγίζει. Αν είναι ικανή για το παραπάνω απ’ όσο έχει δείξει. Αν είναι επικίνδυνη να την πατήσει κι όλοι οι άσχετοι στην τύφλα τους να ψάχνονται τι έγινε, πως έγινε.

Λέμε τα χοντρά. Τα πολύ χοντρά. Αν πέσουμε στις λεπτομέρειες, που συνήθως κρίνουν αποφασιστικά ένα παιχνίδι, θα χάσουμε το λογαριασμό. Σ’ ένα παιχνίδι όπως το ποδόσφαιρο που γίνεται με τα πόδια, άρα όχι σε ρυθμούς ταχείς, και είναι της σωματικής επαφής ανάμεσα στους αντιπάλους, οι λεπτομέρειες είναι καθοριστικές. Ορίζουν και το αποτέλεσμα.

Ποια είναι η δουλειά μέχρι σήμερα του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ΑΕΚ θα την δούμε απόψε στην Γλασκώβη. Δεν κρύβεται, από τους βλέποντες. Είπαμε. Στον αγωνιστικό χώρο απλώνονται πολλά, αν όχι όλα. Αυτό, όμως, κύριε, δεν σημαίνει ότι προβλέπονται όλα! Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε τζόγος. Καμία βιομηχανία στην αγορά του στοιχήματος.

Μην πούμε το άλλο. Ακόμα κι αν είναι δυνατή η πρόβλεψη σ’ ένα ματς, δηλαδή π.χ. ότι πράγματι η μια ομάδα θα πιέζει, η άλλη θα προσπαθεί να αποφύγει να αρπάξει γκολ. Ακόμα, δηλαδή, κι αν “δικαιωθεί” πανηγυρικά η… πρόγνωση καιρού, πιθανόν το αποτέλεσμα να κάτσει ανάποδο.

Επί του θέματος. Τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ τον είδαμε, τον χορτάσαμε στο 3-0 εκτός με την Βασιλεία. Την ΑΕΚ του Ουζουνίδη δεν την ξέρουμε και πως να την έχουμε πάρει κιόλας πρέφα όταν απόψε θα την καμαρώσουμε στο πρώτο της ματς της σαιζόν.

Υπάρχουν οι εντυπώσεις, όμως. Άλλο γνώμη, άλλο εκτίμηση, άλλο εντύπωση.

Ξεκάθαρες είναι οι εντυπώσεις ότι ο προπονητής της ΑΕΚ δούλεψε στην προτοιμασία ξεκινώντας από την ορθολογική σκέψη πως ανέλαβε την πρωταθλήτρια. Του 2018, όχι του 2017 ή του 2007. Το ότι έφυγαν κάποιοι βασικοί της ενδεκάδας από την ΑΕΚ, αυτό είναι ένα γεγονός που δεν “διευκόλυνε” κανέναν τυχοδιωκτισμό του Ουζουνίδη να αγνοήσει το σχήμα της ομάδας. Τον κορμό της ομάδας.

Χωρίς Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο, Κονέ, Γιόχανσον, Βράνιες, ένας άλλος προπονητής με μικρό ορίζοντα, θα έλεγε ότι έσπασε ο σκελετός της ομάδας, άρα έχω κάθε δικαιολογία να τον... ξανακτίζω από την αρχή, άρα απαιτώ πίστωση χρόνου. Ο Ουζουνίδης, κρίνοντας τον πάντα σε επίπεδο εντυπώσεων, φαίνεται πως προχώρησε πειραματικά στον εμβολιασμό, στην ενίσχυση του σχήματος με τις προσθήκες παικτών που έγιναν στις μεταγραφές.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΙΦΝΑΙΟΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ... ΣΙΦΝΟ