ΓΙΑΤΙ Η UEFA ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΙΝΤΙ

 

Τι να πει η ΑΕΚ για την ''αυστηρή'' και κωλομπαρίστικη αποβολή του Μπακασέτα; Το ματσάκι ήταν στο 0 – 2 και αφού ο Ιταλός Ρόκυ με βρώμικο ντιρέκτ από το 22 κιόλας βρήκε την ευκαιρία να στείλει το ''μήνυμα'' σ’ όλη την Ευρώπη. Χέστηκε η UEFA για την πρωταθλήτρια, λέει, της Ουγγαρίας, που μετακομουνιστικά και σε πνεύμα lifestyle μετονομάστηκε σε Βίντι. Επιτόπου ο μαφιόζος έβγαλε την πούστικη κόκκινη σε καποιον Χούστη.

Δεν κατάλαβα. Να περάσει αυτή η Βίντι στους ομίλους του champions league; Όχι, δα! Με ποια προσόντα; Με 10.000 χιλιάδες κοσμο και χωρίς δικό της γήπεδο. Η ΑΕΚ, τουλάχιστον, για πλάκα γεμίζει το μισό ΟΑΚΑ. Δικό μας είναι το πρότζεκτ, δική μας και η διαιτησία. Εμείς αποφασίζουμε, και όσο περνάει από το χέρι μας, ποια ομάδα θέλουμε, ποια όχι.

Και πολύ σωστά σκέφτεται η UEFA. Μιλάμε για την πιο φτηνή σε κόστος λαϊκή διασκέδαση στη γη. Το ποδόσφαιρο. Δεν θέλεις με τις μπύρες σου και την παρέα σου να βλέπεις στην τηλεόραση λιγούρικες ομαδίτσες, όπως αυτή την Βίντι. Τι, δηλαδή; Να επιτρέπει η UEFA να μπαίνουν στην ίδια σακούλα κλαμπ θηρία με γατάκια και να ρίχνουν το επίπεδο του champions league;

Η ΑΕΚ έβγαλε από τη μέση την Σέλτικ, αλλά δεν μας γεμίζει το μάτι σαν ομάδα, να σταθεί στους ομίλους. Τι να κάνουμε, θα φάμε και τις μπλόφες, αφού μετά από πίεση των χορηγών μας αποφασίσαμε να τις φτάσουμε σε 32 τις ομάδες. Χίλιες φορές καλύτερα η ΑΕΚ, παρά αυτή η Βίντι.

Έτσι που λες. Είμαστε στο 2020 κι όχι δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο, τότε που φτιάξαμε τα κύπελλα Ευρώπης. Δημοκρατικά. Μικροί και μεγάλοι μέσα απ’ ευθείας, Ρεάλ, Μπάρτσα, Γιούβε, Ίντερ, Μπάγερν, Λίβερπουλ, Άγιαξ και από κοντά με το προνόμιο της πρωταθλήτριας ομάδες της καρπαζιάς από Μάλτα, Λουξεμβούργο, Λιχτεστάιν, Ελλάδα, Αλβανία κι άλλες δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου.

Πάνε αυτά. Σήμερα η μπάλα είναι μπίζνες. Μόνον. Κι αυτό θέλουμε όσοι γουστάρουμε ποδόσφαιρο εμπορικό, χολυγουντιανό, χορταστικό. Που στο δίνουν ομάδες με παικταράδες. Τα λιγούρια στο Λιγουριστάν.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ GLADIATOR ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ!