ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

 

Ξεκινούν τα ματσάκια του πρωταθλήματος. Του καινούργιου πρωταθλήματος, που όμως είναι τόσο παλιό και πραγματικά μυρίζει ναφθαλίνη. Τη γραφική, τη μίζερη, την ανθυγιεινή, την αντιαισθητική εικόνα της κοινωνίας μας την καθρεφτίζει και το εγχώριο πρωτάθλημα που από σήμερα Σάββατο έχει πρεμιέρα.

Ένα πρωτάθλημα του οποίου την ηθική και την αξιοπιστία του προϊόντος του αδιαφορούν οι ίδιες οι ΠΑΕ. Εδώ τελειώνει η κουβέντα. Τι να πεις για το πρωτάθλημα που το φτύνει στα ίσα η συντεχνία των μεγαλομετόχων. Και επιτρέπει να κάνει το κομματικό παιχνίδι της η εκάστοτε κυβέρνηση, που κι αυτή ενεργεί αντιπαραγωγικά.

Ένα ακόμα ''πρωτάθλημα'' ανέκδοτο. Που δεν παράγει χρήμα. Ανίκανο να ταίσει το ταμείο των περισσότερων ΠΑΕ. Άλλο ότι κάποιοι αετονύχηδες πρόεδροι μικρών, φτωχών ΠΑΕ, για να ζορίσουμε λίγο την κουβέντα, βγάζουν χοντρό μεροκάματο κάθε χρόνο. Προσωπικά εκείνοι, όχι το μαγαζί, η ΠΑΕ που παραμένει στη δυστυχία και γι' αυτό στην εξάρτηση είτε από ισχυρό της ποδοσφαιρικής πιάτσας, είτε στην κυβέρνηση.

Μία από τα ίδια θα είναι και το νέο πρωτάθλημα. Δεν αλλάζει ταυτότητα με τα μεγάλα λόγια του κώλου. Με τις πολυμεταχειρισμένες παπαριές για αλλάγή, κάθαρση, εξυγίανση και παρέμβαση της... αντισυστημικής κυβέρνησης. Φαιδρότητες. Που, όμως, έχουν την ουσία τους!!! Δηλαδή; Αφού απουσιάζει η αληθινή βούληση να γίνουν τομές στο πρωτάθλημα και να εξελιχθεί σε βιομηχανία, οι πονηροί δικαιολογούν την τυχοδιωκτική τους εμπλοκή με τα γνωστά παραμύθια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ… ΙΒΑΝ