ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Αποκλείστηκε με τέσσερα χαστούκια στο πρόσωπο ο ΠΑΟΚ. Κανένα μάθημα! Γιατί γνώρισε τη συντριβή 4-1 στη Τούμπα, παρά το ελπιδοφόρο 1-1 στη Λισαβώνα. Κανένα μάθημα δεν θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ και αν προκρινόταν διότι η Μπενφίκα δεν θα είχε ανταποκριθεί αγωνιστικά σύμφωνα με τα κυβικά της.

Πώς, δηλαδή, αγωνίστηκε η Μπενφίκα. Σαν μία επαγγελματική ομάδα, όχι απλά καλύτερη. Η ομάδα της Πορτογαλίας, άλλωστε, δεν είναι πρώτου επιπέδου, της ευρωπαϊκή ελίτ. ‘Έπαιξε για τα συμφέροντά της, κι’ όχι για να ανέβει… στα αστέρια, και να πραγματοποιήσει το… όνειρο. Η Μπενφίκα έκανε απλώς τη δουλειά της. Αυτό που δεν θα μπορούσε ποτέ ο ΠΑΟΚ. Να πάρει εκτός έδρας μεγάλη πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ είναι ελληνική ομάδα. Όπως και η ΑΕΚ. Κερδίζουν και στέκονται στο αποτέλεσμα. Στο πανηγύρι. Χάνουν και επιτόπου το ρίχνουν στις δικαιολογίες. Και όταν λέμε ελληνική ομάδα δεν αναφερόμαστε στους παίκτες, ξένους και όχι. Ελληνική ομάδα σημαίνει ελληνική εξέδρα, ελληνικά ΜΜΕ.

Είναι σίγουρο. Ούτε και αυτή η παταγώδης αποτυχία του 4-1 θα ωφελήσει το ΠΑΟΚ, και θα παραδειγματίσει την όποια ελληνική ομάδα. Αυτά δεν γίνονται από την μία νύχτα στην άλλη. Έχασε ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε γιατί… ήταν άτυχος, γιατί έκανε λάθη, γιατί ο διαιτητής, όπως τον έβριζε η εξέδρα ήταν μαφιόζος. Γιατί, όμως, ο ΠΑΟΚ χάρισε τη πρόκριση; Αυτό δεν το ψάχνουμε. Γιατί ο ΠΑΟΚ «υποχρεώθηκε» να κάνει τεράστια λάθη, όπως αναγνώρισε ο προπονητής του; Ούτε και αυτό το ψάχνουμε. Γιατί, τέλος πάντων, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ