Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ, Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ

 

Δύο μόνον παιχνίδια έχασε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ στο περασμένο πρωτάθλημα. Και τα δύο στα χαρτιά! Με Ολυμπιακό σε αγώνα που δεν έγινε (φώτο), και με την ΑΕΚ σε αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε. Άρα, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μόνος του έβγαλε τα μάτια του. Με την ταμειακή μηχανή στον προπονητή του Ολυμπιακού και την μπούκα του Σαββίδη με το κουμπούρι.

Άνετα να υποστηρίζει κάποιος ότι το πρωτάθλημα δεν το πήρε η ΑΕΚ, αλλά το έχασε ο ΠΑΟΚ. Ότι ο ΠΑΟΚ χάρισε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ.

Αυτό συμβαίνει με την αληθινά μεγάλη ομάδα. Αυτή η ίδια παίρνει το πρωτάθλημα. Αυτή η ίδια το χάνει, έστω κι αν ο αντίπαλος ξεπερνάει τον εαυτό του. Την ήττα, την αποτυχία η αληθινή μεγάλη ομάδα την αυτοχρεώνεται. Δεν την αποδίδει σε άλλους. Σε τρίτους. Οι δικαιολογίες είναι για τις μικρές ομάδες.

Έχει σημασία, λοιπόν, αφού πλέον ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο μονόδρομο του πρωταθλητισμού και στον ανοικτό ανταγωνισμό με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, να δείξει κουλτούρα μεγάλης ομάδας. Αληθινή, όχι μαϊμού.

Αν ο ΠΑΟΚ χάσει το πρωτάθλημα, αυτό θα συμβεί γιατί απλά απέτυχε πάλι. Όχι γιατί του έκλεψαν τον τίτλο. Κι αν ο ΠΑΟΚ, επιτέλους, πάρει το πρωτάθλημα, αυτό θα συμβεί γιατί του αξίζει. Όχι γιατί του χαρίστηκαν οι άλλοι δύο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΠΟΜΠΕΣ ΣΑΜΑΤΑΤΖΗΔΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ... ΣΚΑΣΟΥΝ