ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟΚ ΞΟΔΕΨΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΕΚ

 

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Να, μια μεταχειρισμένη ιστορία που έρχεται από τα παλιά. Ιστορία παντοτινή, κάθε καιρού. Τρεις οι υποψήφιοι γαμπροί, αν κόψεις το κεφάλι του ενός, έμειναν δυο τα φαβορί. Κι αν δηλητηριάσεις ή σπρώξεις στο κενό από το μπαλκόνι τον έναν, έπιασες τον τυχερό κλήρο.

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Όσο να ΄ναι πιο πολύ μας ενδιαφέρει το έργο στο χωριό μας. Στο πρωτάθλημα που παίζει η δική μας ομαδάρα. Θυμήθηκα σκηνικό από τα χρόνια τα περασμένα και ξεχασμένα. Ο θρυλικός ελληνογάλλος Υβ -Υβ - Υβ (1948), μέγας γκολτζής στον Ολυμπιακό (1971-74), αφού στη συνέχεια έπαιξε τέσσερα χρόνια στην Γαλλία, επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα της Καλλιθέας. Το 1978, λοιπόν, το μπαμ των μπαμ ώ μπαμ έκανε στις μεταγραφές η Καλλιθέα μαζεύοντας παικταράδες Α΄εθνικής και διεθνείς, Λάκη Γλέζο, Σούλη Παππά κ.α.

Πρώτο φαβορί για άνοδο στην Α΄εθνική η Καλλιθέα από τον όμιλο του Νότου. Αποδείχθηκε, τελικά, γαμπρός για κλάματα η ομαδούλα με τις μεταγραφάρες.

Ο Ολυμπιακός, λέει, έχει το πιο ακριβό ρόστερ. Όχι, ο ΠΑΟΚ έχει τους παίκτες με την υψηλώτερη χρηματική, όχι χρηματιστηριακή, αξία σε εκ. ευρώ. Δεν θα μαλώσουμε. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ στη σούμα και στο ζύγι είναι στα μισά των άλλων δυο. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες επί δυο σε σύγκριση με το υλικό της ΑΕΚ.

Παρακάτω. Μετά στοιχείων κι όχι σχολίων. Πρώτη σαιζόν στο πρωτάθλημα της ΑΕΚ, το 2015-16, μετά την επιστροφή από ερασιτεχνικό και Β΄ εθνική. Χάνει στο ΟΑΚΑ από Αστέρα και Λεβαδειακό. Μέχρι που έδωσε 0-0 εκτός στην υποβιβασμένη Καλλονή.

Περίοδος 2016-17, η κουβέντα πάντα στα ματσάκια έδρας, όχι στα ντέρμπυ. Η ΑΕΚ παραχωρεί το ''Χ'' σε Παναιτωλικό, Ηρακλή, Πανιώνιο, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα. Και τερμάτισε 4η, πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Περίοδος 2017-18, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έκανε μονάχα δυο γκέλες έδρας. Ήττα 1-0 από Ατρόμητο, 0-0 με Απόλλωνα. Και πήρε το κατσαρόλι με μακράν την καλύτερη άμυνα (12 γκολ) σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ (19) και τον Ολυμπιακό (28).

Συμπέρασμα, εν τάχει και εν συντομία. Ποντάρεις στην ΑΕΚ με το φτηνιάρικο ρόστερ, που δύσκολα τρώει γκολ και πλέον βρίσκει τη λύση να σκοράρει, ότι θα το παίξει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Γιατί μάλλον έχει ένα φτούκα προ στα 26 παιχνίδια, αφήνεις εκτός λογαριασμού εκείνα κόντρα με τους άλλους δυο διεκδικητές.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ