Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ… ΣΟΥΗΔΙΑΣ

 

Μη ξεχνιόμαστε. Στο περασμένο πρωτάθλημα, συγκεκριμένα 18η αγωνιστική, έπαιξαν Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός. Στη Λεωφόρο. Το ματς τελείωσε 0-0, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν τόσες και τέτοιες φάσεις που δεν θα ήταν έκπληξη να κέρδιζαν με σκορ. Ο Παναθηναϊκός να γνώριζε το διασυρμό. Την πιο βαρειά εντός έδρας ήττα στην Ιστορία του.

Χθες ο Παναθηναϊκός για πλάκα πέτυχε την τέταρτη νίκη του, με 3-0 επί του Λεβαδειακού. Τι άλλαξε; Τίποτα! Καμιά αλλαγή δεν έγινε από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Η φτώχεια, η χρεοκοπία, τα φέσια δεξιά κι αριστερά υποχρέωσαν τη διοίκηση να καταλήξει στη λύση των πιτσιρικάδων. Σε φτηνους παίκτες.

Έτσι, κι όχι από στόχευση, ο Παναθηναϊκός δείχνει το δρόμο της… Σουηδίας. Δηλαδή; Κάντε μας τη χάρη, Μαρινάκηδες και Σαββίδηδες, με τις πρωτοσέλιδες μεταγραφές για να πάρετε το πρωτάθλημα από τους Λεβαδειακούς. Δεν ενισχύετε την ομαδάρα σας με ακριβό ρόστερ για να κάνετε το μπαμ στην Ευρώπη. Με το κωλοπρωτάθλημα βολεύεστε, να το πάρετε από τις Λαμίες και τους Απόλλωνες.

Η Σουηδία και η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Δανία έχουν πρωτάθλημα ταυτότητας. Εθνικής αξιοπρέπειας, όχι αλητείας made in Greece. Με ποδόσφαιρο υγείας, όπως ο Παναθηναϊκός του σήμερα. Ποδόσφαιρο στα μέτρα τους οι Σκανδιναβοί, όχι υψηλών απαιτήσεων. Είμαστε αυτοί που είμαστε. Και έχουμε αυτό το πρωτάθλημα και τα περνάμε μια χαρά. Μέχρι εδώ! Δεν ψαχνόμαστε δήθεν για πιο ψηλά, κι αν κλέψουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα από ανώτερη ομάδα της Ευρώπης να λέμε σαν τους μαλάκες τους Έλληνες ότι έχουμε ομαδάρα.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ