Ο ΣΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ

 

Ανέβα στο ρετιρέ, έστω στον 8ο, ρε, και τον 5ο όροφο και ρίξε από τόσο υψηλά ένα τελάρο τομάτες, όλες μαζί. Μια τέτοια ρίψη τι θόρυβο να κάνεις; Τίποτα. Από το ίδιο σημείο πέτα ένα βαρέλι κρασί, λάδι, νερό, ό,τι θες. Ο χαμός! Θα τρομάξουν από επτά τετράγωνα. Τι συμβαίνει; Ο Ολυμπιακός κάνει σαματά. Και ο ΠΑΟΚ που είναι στα ντουζένια του, και πρώτη φορά τον παίρνουν στα σοβαρά άπαντες.

Γιατί; Όχι, βέβαια, γιατί έχουν ομαδάρες. Και να έχουν αυτό που μετράει, αυτό που προκαλεί θόρυβο είναι το γεγονός ότι έχουν κόσμο. Κι άμα έχεις κόσμο προκαλείς το ενδιαφέρον της αγοράς στα αρχαία ελληνικά, του πεζοδρομίου στα νεοελληνικά. Και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Λες ό,τι θες. Έχεις πόπολο μαζί σου; Είσαι υπεράνω του νόμου.

Εν όψει το Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ. Τέτοια έργα περιμένουν τα μήντια. Να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τους δυο αντιπάλους με τη μεγάλη πελατεία. Κάργα η φαρέτρα στο σότο. Στο μπαλαμούτι. Θα γράψουν για τη ψυχή της ομάδας, ότι θα παίξει ψυχωμένα. Ότι θα τα δώσει όλα..

Κι αν χάσει η ομαδάρα, κανένα πρόβλημα. Εκεί θα κολλήσουνε, στην ήττα; Πάλι θα παίξει το παραμύθι. Ότι τίποτα δεν χάθηκε. Ψηλά το κεφάλι.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…