Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ...

 

Ρωτάω. Η ΑΕΚ θα παίξει αποψε κόντρα στην Μπενφίκα όπως με τον Άγιαξ και στα δυο παιχνίδια με την Σέλτικ; Αμυντικά. Με στόχο μη χάσει. Κι αν τα καταφέρει, όπως με την σκωτσέζικη ομάδα, διότι το ποδόσφαιρο είναι πούστικο πράμα, και ευνοεί το παράλογο αποτέλεσμα, ένα ''άδικο'' αποτέλεσμα, θα είναι επιτυχία για την ΑΕΚ; Μη λησμονούμε ότι από τα μήντια του ΠΑΟΚ σχεδόν πανηγυρίστηκε η ήττα από την Τσέλσυ, διότι δεν πήγε παραπάνω από ένα γκολάκι. Ήταν θλιβερή η εικόνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τη βαρειά ήττα, χωρίς υπερβολή είχε... αποσυρθεί του αγώνα.

Δίνω την πληροφορία ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα. Θέλω να πω στα κινέζικα, όχι στα ελληνικά που είναι δύσκολα, ακαταλαβίστικα, ότι δεν απαγορεύεται η ήττα. Και δεν θεωρείται ντροπή για μια ομάδα αν ηττηθεί, αλλά με ψηλά το κεφάλι με 5-0, με 7-0.

Από την κωλοϊσοπαλία 0-0 προτιμώ να έχανε ο Ολυμπιακός από την Μπέτις. Να κέρδιζε η ισπανική ομάδα που είχε τον πρώτο λόγο. Ως ποδοσφαιρόφιλος Θέλω διάλογο στο γήπεδο. Ερωτήσεις και απαντήσεις και από τους δυο αντιπάλους. Όχι η μια ομάδα να αποφεύγει να απαντήσει διότι στερείται επιχειρημάτων. Τέλος πάντων, γιατί δεν είναι άξια να κρατάει θέση στο πάνελ. Μ' άλλα λόγια να μην της αξίζει η πρόκριση σε όμιλο.
Ναι, προτιμώ να το έπαιζε στα ίσα η ελληνική ομάδα κι όχι να περιμένει πίσω, στα στενά και στις γωνίες, μην το αρπάξει το τεμάχιον. Δεν κατάλαβα. Είναι υπερήφανη η ομαδάρα με κωλομπαρίστικο, το λένε και πειρατικό ποδόσφαιρο να τσιμπήσει αποτέλεσμα που δεν της αξίζει;

- Το λες γιατί δεν είσαι οπαδός.

Μου στραβώνεις την κουβέντα. Και που το ξέρεις ότι δεν είμαι του σωματείου σου; Επανέρχομαι στο θέμα μας. Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, Ο ΠΑΟΚ απευθύνονται και στους μη οπαδούς τους. Αν τους ενδιαφέρουν μονάχα η φανατίλα της πελατείας τους, τότε παραμένουν στον προηγούμενο αιώνα. Η ΠΑΕ μπίζνες κάνει. Επιχείρηση είναι. Άρα, το μαγαζί έχει την αγωνία να κερδίζει εμπορικά, επικοινωνιακά, αγωνιστικά αν όχι οπαδούς, αλλά τον καλό λόγο από αντιπάλους, και από τους ουδέτερους.

Ναι, εγώ επιμένω ότι χάνει ο ΠΑΟΚ π.χ. όταν δίνει εικόνα ομάδας hot-spot, και η κάθε ελληνική ομάδα απέναντι στην όποια Τσέλσυ. Ναι, προτιμώ ως φίλος του ποδοσφαίρου, ως υποψήφιος πελάτης του ΠΑΟΚ, να χάσει 5-0, 6-0 κι όχι να κυκλοφορεί διεθνώς σαν προσφυγική ομάδα.

Άλλο ερώτημα. Τουλάχιστον από το πώς παίζει η ευρωπαϊκή αντίπαλος, Τσέλσυ, Μπέτις, Άγιαξ, η όποια πέρα από το στυλ της καθεμιάς, πήραν το μάθημα τους οι ελληνικές ΠΑΕ; Είδαν την αλφαβήτα, ότι αυτός που έχει τη μπάλα τρέχει λιγότερο από 5-6 συμπαίκτες του οι οποίοι πιάνουν πόστα ολόγυρα. Για να στηρίξουν, να δώσουν συνέχεια στην ανάπτυξη παιχνιδιού.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ… ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ