ΑΕΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2 -3 ΔΟΞΑΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Αυτά γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο. Πουθενά αλλού! Το ματς της ΑΕΚ με την Μπενφίκα είχε πέντε γκολ και το καθένα λειτουργούσε σαν αληθινή οβίδα που γεννούσε επιτόπου διαφορετικά συναισθήματα στο σύμπαν της ανθρώπινης ψυχής.

Αλήθεια, τι άλλο να απεριμένει κανείς από το ποδόσφαιρο! Το μοναδικό και αθάνατο ποδόσφαιρο. Τι άλλο παρά να σε κερδίζει με τη δράση του και να σε μαγεύει, να σε ανεβοκατεβάζει από την απογοήτευση στην ικανοποίση. Και από τη χαρά στην απελπισία.

Χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ και η Μπενφίκα δόξασαν το αιώνιο ποδόσφαιρο. Μας είπαν, λες και δεν το γνωρίζαμε, γιατί τα τελευταία 50 χρόνια το ποιχνίδι έχει απλωθεί τόσο έντονα σ' όλο τον πλανήτη. Και δεν έχει ανταγωνιστή.

Δοξάζεται το ποδόσφαιρο όχι με τη νίκη μιας ομάδας. Όχι με την αποτυχία της άλλης ομάδας. Αυτά αφορούν τους φανατικούς, τους τυφλωμένους οπαδούς. όχι τους θαυμαστές της θεάς μπάλας.

Η Μπενφίκα έκανε το 2 - 0 στο τέταρτο κιόλας και η ΑΕΚ ισοφάρισε σε δεκάλεπτο (53 - 63) στην επανάληψη. Τελικά, η ελληνική ομάδα δέχτηκε το τρίτο από την φιλοξενούμενη που στο β' ημίχρονο έπαιζε με δέκα.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΛΗΣΕ Η ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ