ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ, ΠΑΛΙ…

 

Δεν υπάρχει εθνική ομάδα στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς υπάρχει εθνική κυβέρνηση. Αυτή είναι η αλήθεια. Η απάντηση στην κουβέντα του αρχηγού της ομάδας Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για… πτώση στην απόδοση της εθνικής. Δεν υπάρχει καμιά πτώση, επειδή απλά δεν υφίσταται αυτό που λέγεται εθνική, ομάδα, ποδόσφαιρο. Τρεις έννοιες ανύπαρκτες εντελώς με το μπουλούκι που φοράει φανέλα με το εθνόσημο.

Παρατήρηση πρώτη. Καμιά αθλητική εφημερίδα δεν έκανε πρωτοσέλιδο την ήττα από την Εσθονία. Απόδειξη πόσο ενδιαφέρονται τα ΜΜΕ για το σήμερα και το αύριο της εθνικής.

Παρατήρηση δεύτερη. Η εθνική ομάδα είναι ευθύνη της ΕΠΟ. Δικαιολογημένη είναι η εθνική ομοσπονδία διότι η νέα διοίκηση τα έχει δώσει όλα για την… εξυγίανση. Και την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Με ξένους διαιτητές. Δυστυχώς απαγορεύεται από τους κανονισμούς σε μια χώρα να χρησιμοποιεί ξένη εθνική ομάδα.

Παρατήρηση Τρίτη. Μετά τη νίκη, τέσσερις μέρες πριν επί της Φινλανδίας, ομάδας ασήμαντης στην Ευρώπη, άλλωστε όπως και η Εσθονία, όλοι συμφώνησαν ότι η εθνική παρουσίασε σημάδια… βελτίωσης. Η Ελλάδα μετά από άθλια εμφάνιση νίκησε με αυτογκόλ του αντιπάλου χωρίς να κάνει ούτε μια ευκαιρία και διαπιστώθηκε ότι έχει... μέλλον.

Το ξαναλέμε. Δεν υπάρχει τίποτα. Και πώς να υπάρχει όταν η ομάδα χάνει στην έδρα της από τα Νησιά Φερόε και την Εσθονία. Σωστά η ΕΠΟ έφερε προπονητή που τα περιμένει όλα από την Παναγία. Όποιο αποτέλεσμα κάτσει είναι γιατί έτσι το ήθελε η Παναγία, παραδέχεται ο προπονητής.