ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑΚΙ ΕΙΝΑΙ... ΠΟΛΛΕΣ

 

Γυναίκα ποδοσφαιριστής. Μόνο; Και γυναίκα διαιτητής. Αύριο δεν αποκλείεται να δούμε στον πάγκο και γυναίκα προπονητή. Σε αντρική ομάδα.

Ποιος το φανταζόταν πριν λίγα χρόνια ότι θα έρθει ο καιρός της γυναίκας στο γήπεδο, στο αντρικό παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο. Με κοντό παντελονάκι και ενδυμασία κορακιού μια δεσποινίς, όχι αρσενικός, να εισπράττει τα μπινελίκια της εξέδρας. Και τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών.

Η γυναίκα στον αιώνα μας πλέον θεωρείται ισάξια του λεγόμενου ισχυρού φύλου. Σ’ όλα. Το έχουμε εμπεδώσει. Διαφορετικά είναι ρατσιστής όποιος διαφωνεί. Οι δε ποδοσφαιρικές αρχές FIFA και UEFA πιέζουν τις εθνικές ομοσπονδίες: ''Χρησιμοποιείστε γυναίκες στην διαιτησία''. Και με ντιρεκτίβα ποσόστωσης. Τόσοι άντρες, τόσες γυναίκες.

Σημειώνω ότι σ’ όλες τις επιτροπές FIFA και UEFA, για κάθε θέμα, όχι μόνο στο γυναικείο ποδόσφαιρο, υπάρχουν απαραιτήτως και γυναίκες.

Στο ματς Παναιτωλικός-ΑΕΚ ορίσανε επόπτες, τους λένε βοηθούς, δυο κυρίες. Η μια τα ‘κανε μαντάρα. Μόνο βοήθεια δεν πρόσφεραν στον άντρα διαιτητή. Η μια, λοιπόν, ακύρωσε έγκυρο γκολ των γηπεδούχων. Σταμάτησε λανθασμένα ως οφσάιντ επίθεση των γηπεδούχων. Η άλλη δεν ακύρωσε αντικανονικό γκολ της ΑΕΚ. Και ο διαιτητής για να ισορροπήσει το έργο, πήρε... επάνω του το παιχνίδι και σφύραγε ανύπαρκτα φάουλ σε βάρος της ΑΕΚ


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ Η ΑΕΚ ΕΚΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ