H AEK ETOIMH NA MΠΕΙ ΣΤΟ… ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ;

 

Κατ’ αρχήν η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να κάνει καμιά διάγνωση. Όλα φάνηκαν στο 2-1 του Παναιτωλικού. Η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα είναι ανίκανη να επαναλάβει την επιτυχία της. Αν αυτό δεν το βλέπουν στην ΑΕΚ, τότε το πρόβλημα της πρωταθλήτριας είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το πρώτο, λοιπόν, που έχει να κάνουν είναι να μη θεωρήσουν ότι τα άσχημα αποτελέσματα ήταν… τυχαία. Να κλείσουν τα μάτια και να πουν το μεταχειρισμένο ''Συνεχίζουμε, έχουμε τον ίδιο στόχο…''.

Όχι, η ΑΕΚ οφείλει να βάλει άλλο στόχο πλέον. Αφού, βέβαια, αναγνωρίσει ότι βρίσκεται σε σταυροδρόμι, να ορίσει νέα εκκίνηση. Όσο γίνεται πιο σύντομα.

Με Ουζουνίδη ή όχι; Ερώτημα. Επειδή η δουλειά σε τέτοιες καταστάσεις αρχίζει από τον προπονητή. Η ΑΕΚ, πλέον μ’ άλλον σχεδιασμό, έχει ή όχι εμπιστοσύνη στον ίδιον προπονητή; Αυτό είναι το ερώτημα αγκάθι.

Συνήθως συμβαίνει το εξής. Η ΠΑΕ ρίχνει την ευθύνη στον προπονητή, τον σουτάρει, κάνει το κορόιδο για το αγωνιστικό της πρόβλημα, και… ό,τι κάτσει. Και η καλύτερη της, αν την βοηθήσουν και οι… αντίπαλοι, με τη δική τους μετριότητα.

Δεν πάει έτσι. Το ποια είναι σήμερα η ΑΕΚ φαίνεται περισσότερο στην αδυναμία της να παίξει ποδόσφαιρο παραγωγικό, αποτελεσματικό, παρά στα κακά της αποτελέσματα. Που σημαίνει ότι έχει άμεση ανάγκη από χειρουργείο.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ