ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΑΛΤΥ;

 

Μάρς πέναλτυ. Το έκανε ο ΠΑΟΚ, όχι η Λαμία. Με ποια λογική, λοιπόν, παίζει η απαίτηση να σφύριζε το κοράκι; Να στήσει τη μπάλα στα ένδεκα μέτρα και με το πέναλτυ να προηγηθεί η Λαμία από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Η κουβέντα είναι σοβαρή. Καμία διάθεση για χιούμορ. Όποιος επικρίνει τον διαιτητή που αγνόησε την απόλυτη κλασική περίπτωση πέναλτυ, είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν ζει στην Ελλάδα. Δεν ξέρει τι ισχύει στην Ελλάδα.

Μπες στη θέση του διαιτητή. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ σηκώνει το χέρι, το τεντώνει, είναι ελεύθερο και σκοπό έχει να σταματήσει, να αλλάξει την πορεία της μπάλας. Το βλέπει ο ρέφερης, στραβός δεν είναι, αλλά κάνει το κορόϊδο. Το ίδιο θα έκαναν οι εννέα στους δέκα Έλληνες διαιτητές.

Αν έχανε ο ΠΑΟΚ, τότε μέχρι το τέλος της ζωής του ο διαιτητής θα άκουγε ότι του στέρησε το πρωτάθλημα, αν τελικά το χάσει. Όποιος κατηγορεί τον διαιτητή, περιμένει πολλά από τους… διαιτητές. Που δεν είναι αφεντικά του ποδοσφαίρου. Που δεν αποφασίζουν ποια θα είναι η διοίκηση της ΕΠΟ. Που δεν έχουν καράβια και κανάλια.

Υποκρισία να τιμωρηθεί ο διαιτητής γιατί δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Γιατί; Δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας, αλλά σκοπιμότητας το ότι είπε «Παίζετε». Φοβήθηκε ο διαιτητής να κοντράρει όχι την… Λαμία αλλά τη «μεγάλη» ομάδα, με τον όγκο οπαδών, που θέλει το πρωτάθλημα στη Μακεδονία. Δεν είναι μαλάκας ο διαιτητής να τα βάλει με τους πορωμένους δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ οι οποίοι είναι ταγμένοι με την εξυγίανση και έδωσαν αγώνα για καθαρή, έντιμη διαιτησία.

Αποκάλυψη Τώρα είναι η ατολμία του διαιτητή να δώσει το πέναλτυ σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ξεσκεπάζει το στέρεο, το μπετόν αρμέ καθεστώς εδώ και 60 χρόνια. Η διαιτησία υπηρετεί τις «μεγάλες» ομάδες. Κι αν χρειαστεί σφάζει τις «μικρές». Τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ.

Ας… αλλάξουν οι «μεγάλοι» το καθεστώς και μετά ας ζητάει ο καθένας τρόμπας να παίζουν οι διαιτητές στα ίσα τις ομάδες.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ… ΜΕΧΡΙ ΙΒΑΝ