ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ

 

Ο Μπεργκ, ο γνωστός μας από τον Παναθηναϊκό, απέκλεισε την Ρίβερ Πλαίητ και θα παίξει τώρα με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό κόσμου των συλλόγων. Να μιλήσουμε σοβαρά. Που σημαίνει να μιλήσουμε αληθινά, να δούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Πράγματι, η Αλ Άϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 2-2 και στα πέναλτυ 5-4 πέρασε την Αρτζεντίνικη ομάδα στην οποία παίζει ο γνωστός μας από την ΑΕΚ Σκόκο. Μιλάμε τώρα για ματς για τα πανηγύρια. Για το θεαθήναι. Πως; Όλα τα παιχνίδια είναι για την κονόμα, για το θεαθήναι, άλλο ότι η οπαδοσύνη τα βλέπει στην τύφλα της. Ότι κερδίζουν ιδέες, ιδεώδη, πατρίδες, θρύλοι και παραδόσεις.

Στο Αλ Άϊν (πηγή, στα αραβικά), την κηπούπολη θα ακούς με ευρωπαϊκή προφορά Σαλάμ (γειά σου) και Σουκράμ (ευχαριστώ) από τους διάφορους Μπεργκ, εννοώ τους χιλιάδες ξένους, δυτικούς που είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού στο εμιράτο Άμπου Ντάμπι.

Από κι ως που βρέθηκαν στο ίδιο γήπεδο μια ομάδα της Αργεντινής, που γεννήθηκε με αλανιάρικο σπέρμα και ατόφιο αίμα ποδοσφαιρικό, με ομάδα των αραβικών εμιράτων; Τα λεφτά. Τα πετρέλαια. Η FIFA. Νταραβέρι να γίνεται. Αργεντινοί, Βραζιλιάνοι, Σουηδοί στις διάφορες Αλ Άϊν, όλοι για το μεροκάματο κι άσε τον οπαδό να θαρρεί ότι η ομαδάρα του, όχι οι λεγεωνάριοι της κερδίζουν, χάνουν, τέλος πάντων αγωνίζονται για τα όσια και ιερά της φανέλας. Σαλάμ.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ… ΜΠΑΙΡΟΖ, ΛΥΣΗ Ο ΑΛΑΦΟΥ