ΞΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ... 14 ΟΝΟΜΑΤΑ!

 

Εποχή που σφύριζαν τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και ξένοι διαιτητές, πριν τη δικτατορία. Από το πρωτάθλημα 1967- 68 ο χουντικός Γ.Γ.Α. Ασλανίδης απαγόρευσε τη μετάκληση αλλοδαπών ρέφερυ. Τι γινόταν μέχρι τότε; Η ΕΠΟ ζητούσε από τις ξένες ομοσπονδίες έναν, όχι ονομαστικά αυτόν ή εκείνον τον διαιτητή, όπως γίνεται σήμερα που μετά 50 χρόνια(!!!) ξανασφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα κοράκια από το εξωτερικό. Θυμίζω ότι ο πρώτος ξένος από τον Απρίλιο του 1967 ήταν ο διαιτητής του τελικού κυπέλλου 2017 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2, στο ΟΑΚΑ.

Μια φορά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βουλγαρίας έστειλε έναν σαραντάρη ομορφάντρα, γυμνασμένο, ο οποίος βρώμαγε πείνα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια. Ο συγκεκριμένος γούσταρε πολύ την Ελλάδα. Δεν περίμενε ότι θα γνώριζε ως διαιτητής κάποιες... διευκολύνσεις.
Πριν συνεχίσω την ιστορία, επειδή εύκολα θα φανεί φανταστική, παραμυθένια, διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για αληθινή. Πασίγνωστη στους βετεράνους της ελληνικής διαιτησίας.
Τόσο πολύ ''γνωρίστηκε'' ο Σταύρεφ, αυτό ήταν το όνομα του Βούλγαρου, με τους Έλληνες «φίλους» του που ήθελαν συνεχώς να τον χρησιμοποιούν. Του έδιναν μερικά ''δωράκια'' κι απαραιτήτως δυο τρεις αλλαξιές σώβρακα. Είπαμε, ο άνθρωπος ήταν στο φουκαραλήκι, όμως έκανε τη δουλειά στο γήπεδο όπως έπρεπε.

Υπ' όψιν ότι ο Σταύρεφ ήταν ο πιο καθαρός ξένος διαιτητής. Και επειδή οι αλεπουδιάρηδες τον όριζαν σε πολλά παιχνίδια, εμφανιζόταν με διαφορετικό όνομα. Ο Σταύρεφ βγήκε στη σέντρα να παίξει σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος με 14 ονόματα, συνολικά.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ