ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΜΠΕΡΓΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

 

Φεύγει από τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβις και το ερώτημα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει. Μια τέτοια κουβέντα έχει την αξία της αν αυτοί που συζητούν συμφωνούν στην απλή και μεγάλη αλήθεια. Ότι ο Πρίγιοβιτς ήταν ένας ξένος στον ΠΑΟΚ. Κι όχι γιατί είναι αλλοδαπός. Και Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο κάθε ποδοσφαιριστής, στην κάθε ΠΑΕ, είναι ξένος. Σήμερα, δηλαδή, είναι εδώ, αύριο κάπου αλλού.

Δεν αφορά τον ποδοσφαιριστή, Έλληνα ή ξένο, το ότι ο οπαδός έχει ντύσει με ιδεολογική ή θρησκευτική φορεσιά την ομάδα του η οποία εκφράζει κάποια ιερά και όσια του παρελθόντος, της πόλης, της πατρίδας, και άλλα τέτοια θολά και αφηρημένα.

Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας από τις δεκάδες, τις εκατοντάδες των επαγγελματίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα, και μόνο τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν βαπτίστηκαν παοκτσήδες, δεν μυήθηκαν στο όραμα του ΠΑΟΚ, δεν μελέτησαν την Ιστορία του ΠΑΟΚ.

Αν θα αντικατασταθεί ο Πρίγιοβιτς; Δεν είναι απαραίτητο, για να την κάνουμε αγωνιστικού περιεχομένου την κουβέντα. Όλα μέσα είναι. Να συνεχίσει η ομάδα χωρίς τον πρώτο της σκόρερ και να πάει ακόμα καλύτερα βαθμολογικά. Με τον αντικαταστάτη να βρει καλύτερο γκολτζή, όπως ένας πιο ακριβός επιθετικός να αποδειχθεί μάπα το καρπούζι.

Ο Μπεργκ, για παράδειγμα. Το τεφαρίκι. Η εγγύηση. Καλύτερος από τον Πρίγιοβιτς. Ο Σουηδός το καλοκαίρι πατάει τα 33 του, αλλά είναι παίκτης που αξίζει να ποντάρει επάνω του μια ομάδα. Τον θέλει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Έστω ότι ο ΠΑΟΚ συμφωνεί με τον γνωστό μας killer Μπεργκ, που παίζει στα αραβικά εμιράτα, και με τούτη την άριστη επιλογή δίνει την ''απάντηση'' στο φευγιό του Σέρβου. Θεωρίες! Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα στη μπάλα. Ο Μπεργκ να είναι και στον ΠΑΟΚ ο γνωστός εκτελεστής, αλλά και ένας αγνώριστος, καμιά σχέση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (95 γκολ σε 151 παιχνίδια σε τέσσερα χρόνια).

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ