ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΡΕΖΕΡΒΕΣ!

 

Περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή, αμυντικό, μέσο, επιθετικό, ο τερματοφύλακας είναι εκείνος που γνωρίζει ποια ζημιά προκαλεί στην ομάδα του η… βροχή. Το βρεγμένο χορτάρι. Η βρεγμένη μπάλα.

Το παιχνίδι είναι στο 1-1 και στο 90 ο γκολκήπερ του ΠΑΟΚ κάνει έξοδο του Μεσολογγίου. Της απελπισίας, δηλαδή. Και επειδή ο Πασχαλάκης είναι κάποιας ηλικίας, άρα γνωρίζει τον κίνδυνο της βροχής, και λες πως έχει συνείδηση φόβου, ότι το πιθανότερο να αποτύχει. Να επιχειρεί έξοδο όχι απλά της απελπισίας, αλλά της αυτοκτονίας.

Να μην είναι σίγουρος ο Πασχαλάκης ότι θα βρει τη μπάλα με το χέρι, κι αν την βρει ότι δεν θα την διώξει ''στα γεμάτα''. Όπως και συνέβη. Απέκρουσε… ολίγον τη μπάλα, και… πολύ την έστειλε στο πλεκτό ο προωθηθείς σέντερ-μπακ του Πανιωνίου.

Ευτυχώς που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα λύσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς τους αυτήν την Κυριακή. Ευτυχώς που στον ημιτελικό κυπέλλου χθες υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν ενδεκάδες με τις εναλλακτικές τους κι έτσι χάρισαν στον ποδοσφαιρόφιλο δυο ματσάρες. Στη Λαμία και στη Νέα Σμύρνη.

Πάνω- κάτω οι δυο αντίπαλοι στη Λαμία και έξι γκολ! Κάθε επίθεση μύριζε ότι θα γράψει σκορ. Το καλύτερο προέκυψε στη Νέα Σμύρνη. Το 0-1 έγινε 2-1 κι αυτό τα λέει όλα.

Η αγωνία του αποτελέσματος κι όχι το ίδιο το ματς είναι που αφαιρεί από το ποδόσφαιρο. Χωρίς την πίεση, χωρίς την ευθύνη του αποτελέσματος, οι ομάδες παίζουν αυτό που μπορούν. Μπράβο στον Πανιώνιο που πολέμησε, που πίστεψε στην ανατροπή, ότι μπορούσε να ''παίξει'' τον ανώτερο του ΠΑΟΚ και αποζημιώθηκε. Και οι παίκτες του Πανιωνίου, και οι θεατές για το χορόδραμα στη βροχή.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ…