ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ Ο «ΔΟΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ»

 

Τον έλεγαν ''Ο άρχων της Βορείου Θάλασσας''. Όποιο παπόρι έσκαγε μύτη προς βορρά, ό,τι κι αν μετέφερε, για να περάσει τα... «διόδια Σούρκις» πλήρωνε δασμό στον πρόεδρο της Δυναμό Κίεβου. Στον Γκριγκόρι Σούρκις, τον αποκαλούμενο και «Δον Κορλεόνε της Ουκρανίας».

Τα έχωνε στους διαιτητές. Λες και ήταν βίτσιο του. Να γουστάρει να δωροδοκεί τους πάντες. Διαιτητές, παρατηρητές, και λοιπούς αξιωματούχους της UEFA. Και μαζί με το ρευστό να σερβίρει και… δίμετρες γκόμενες πριν από τα παιχνίδια της Δυναμό, για τα κύπελλα Ευρώπης.

Το 1995 για το champions league ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο Κίεβο κι έχασε 1-0 από την Δυναμό, όμως πήρε το ματς στα χαρτιά, και την πρόκριση, χωρίς να γίνει η ρεβάνς. Γιατί; Με λεφτά, γυναίκες και μία… γούνα η Δυναμό, προσπάθησε να δωροδοκήσει τον τότε καλύτερο διαιτητή στην Ευρώπη, τον Αντόνιο Λόπεζ Νιέτο.

Το πρώτο ματς με ελληνική ομάδα η κορυφαία ομάδα της Ουκρανίας το έδωσε με τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει απόψε στο Καραϊσκάκη. Ήταν το 1975, και η Δυναμό Κίεβου με Όλεγκ Μπλαχίν απέκλεισε τον Ολυμπιακό με 1-0 στο Κίεβο και 2-2 στο Καραϊσκάκη. Στη φώτο ο Μπλαχίν, προπονητής του Ολυμπιακού, το 1993-95

Διαβάστε ακόμα:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ''ΕΠΟΧΗ… ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ''