ΠΟΙΟΣ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ;

 

Σήμερα το μεσημέρι γίνεται η κλήρωση των «8» στο champions league. Αδιάφορο! Εντελώς αδιάφορο για εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους. Εμείς μπάλα, της σφαγής και της ανατροπής, θέλουμε να βλέπουμε και δεν μας ενδιαφέρουν τα ονόματα των αντιπάλων. Αν π.χ. η Μπάρτσα κληρωθεί με την Γιούβε ή την Λίβερπουλ. Αν η μία από τις δύο Μάντσεστερ βρεθεί στην κόντρα με την Πόρτο ή την Τότεναμ.

Και τζογαδόρικα να το δεις, γιατί να σε παρασύρει η κλήρωση; Ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει. Καλοδεχούμενα είναι και τα 4 ζευγάρια, όπως κι αν τα δώσουν τα μπαλάκια της κληρωτίδας.

Δύο παρατηρήσεις, με την ευκαιρία. Άνευ αξίας οι συγκρίσεις… στατιστικού περιεχομένου που αφορούν τόσο κλαμπ, όσο και ποδοσφαιριστές. Έλεος! Ότι ο Μέσι υπερέχει ή μειονεκτεί του Ρονάλντο σε… ασίστ, σε γκολ, σε συμμετοχές. Μαλακίες ξεγυρισμένες.

Ο παίκτης είναι αυτής ή της άλλης αξίας, κι αυτή δεν μετριέται σε αξιόπιστους αριθμούς διότι αγωνίζεται σε διαφορετική ομάδα. Να το πούμε πιο απλά. Άλλος ο Μέσι με την Μπαρτσελώνα, αυτός που είναι, κι άλλο ΘΑ ήταν με την φανέλα της Παρί ή της Πόρτο. Γιατί θα είχε άλλους συμπαίκτες, γιατί θα έπαιζε κόντρα σ’ άλλες ομάδες.

Δεύτερη παρατήρηση. Καμία ελληνική ομάδα στους «8» του champions league. Επόμενο! Καμία ελληνική ομάδα δεν αξίζει τέτοια διάκριση. Συμειώνω επίσης. Από το 1992 που στήθηκε το champions league καμία ελληνική ομάδα δεν έφτασε στους «8». Και ούτε πρόκειται να φτάσει την προσεχή δεκαετία. Εγγυημένο. Γιατί τους ενδιαφέρει να παίζουν και να παίρνουν πρωτάθλημα και με πεθαμένους αντιπάλους. Με ΠΑΕ που έχουν οικονομικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΟ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ…