ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΕΚ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ...

 

Όλα ήταν αναμενόμενα στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια της ΑΕΚ πριν τον τελικό του κυπέλλου. Ναι, η πρωταθλήτρια ήταν το απόλυτο φαβορί, με σχεδόν ούτε χαραμάδα ελπίδας για την Λαμία. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, από την... αντίπαλο της ΑΕΚ. Πράγματι, η Λαμία δεν δικαίωσε σε καμιά περίπτωση ότι είναι η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό περιορίστηκε συνειδητά, κι όχι λόγω της πίεσης της ΑΕΚ, σε ρόλο παθητικό.

Όλα ήταν αναμενόμενα χθες στο ΟΑΚΑ, γιατί η ΑΕΚ χρωστάει στον εαυτό της και έχει την ανάγκη της διάκρισης στο κύπελλο. Έγινε, λοιπόν, ένα ματσάκι με δυο αντιπάλους, πέραν της όποιας δυνατότητας τους, που είχαν προδιαγεγραμμένους και σαφέστατους στόχους. Η μεν ΑΕΚ να κερδίσει και το κατάφερε με το γνωστό συντηρητικό παιχνίδι της. Χωρίς εκρήξεις, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς φανατισμό, σε χαμηλούς τόνους, αλλά αποφασισμένη μόνο για τη νίκη. Και μετά το 1-0 να ζητάει το 2-0. Και ένα ακόμα γκολ.

Η δε Λαμία δεν είχε τίποτα άλλο στη σκέψη παρά το μηδέν στην άμυνα. Και το επεδίωξε επιτρέποντας έναν ατέλειωτο μονόλογο στην ΑΕΚ.

Να σημειωθεί το εξής. Σε διπλούς αγώνες η Λαμία προκρίθηκε σε βάρος πρώτα του Παναθηναϊκού και μετά του Ολυμπιακού, αφού η πρώτη αναμέτρηση έγινε στην έδρα της. Με την ΑΕΚ η κλήρωση την έστειλε να δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας. Δεν είναι αυτό το στοιχείο που επηρέασε την αγωνιστική συμπεριφορά της Λαμίας, η οποία κατά τα άλλα κάνει την καλύτερη σαιζόν της Ιστορίας της.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ… ΤΕΛΙΚΟ!