Η ΤΥΧΗ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΠΑΟΚ

 

Δεν χρειαζόταν δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου. Και το 1-0 στο χθεσινό ματς της Τούμπας είναι αρκετό για να αποκλείσει στη ρεβάνς τον Αστέρα. Κι αυτή η πρόβλεψη δεν μειώνει τον αντίπαλο του σίγουρου πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Πολύ περισσότερο όταν στο γήπεδο ο Αστέρας στάθηκε περίφημα, απείλησε να σκοράρει και, αν μιλήσουμε με την αντιποδοσφαιρική γλώσσα, δηλαδή αυτή της δικαιοσύνης, τον... αδικεί το 2-0.

Έπρεπε, όμως, για μια φορά ακόμα να… δικαιωθεί η τύχη που πιστά ακολουθεί τον ΠΑΟΚ από την αρχή της σαιζόν. Το δεύτερο γκολ, στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, μάλιστα από αμυντικό, τον σκόρερ και του 1-0 Μάτος, είναι η απόλυτη επιβεβαίωση του... φάρδους του ΠΑΟΚ.

Πως ακριβώς το είπε κάποιος, ούτε που θυμάμαι το όνομα του; ''Αν στ’ αλήθεια η τύχη κυβερνάει τον κόσμο, τότε δεν θα υπήρχε αδικία''. Αυτό είπε, για να υποστηρίξει ότι η τύχη είναι... δίκαιη. Είναι δικαιοσύνη. Κι ένα κάρο σοφοί έτσι ή αλλοιώς θαρρούν πως η εύνοια της τύχης δεν είναι… τύχη, αλλά αξία, αρετή, ικανότητα, τέλος πάντων ο σύμμαχος του καλού, του πετυχημένου.

Ο Αστέρας δεν ήταν… τυχερός. Ούτε και με τον... διαιτητή στάθηκε τυχερός. Χρειαζόταν… τύχη για να μη μετρήσει το αντικανονικό 1-0, από θέση οφσάιντ. Ήταν στιγμές που ο ΠΑΟΚ παρακολουθούσε τον Αστέρα να αλλάζει τη μπάλα, ακόμα και να φτάνει στην περιοχή του Πασχαλάκη. Δεν σκόραρε ο Αστέρας, σκόραρε ο ΠΑΟΚ. Δεν μίλησε η τύχη του Αστέρα, μίλησε το φάρδος του ΠΑΟΚ. Της ανώτερης ομάδας.

Η διαφορά ήταν εμφανής ανάμεσα στις δυο ομάδες. Όταν απειλούσε ο ΠΑΟΚ, βρώμαγε γκολ. Όταν ο Αστέρας πλησίαζε στα καρέ των γηπεδούχων, δύσκολα να περίμενε κανείς ότι, τελικά, θα κάνει γκολ.
Εύστοχα ο Λουτσέσκου είπε, προφανώς σε απάντηση των παοκτσήδων που τα τελευταία λεπτά έδειξαν την απογοήτευση τους για την απόδοση της ομάδας: ''Πήγαμε πολύ καλά, άλλωστε ήταν ένα ματς πρόκρισης, πήραμε αυτό που θέλαμε''.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΡΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ… ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ;