ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Πρωταθλητισμό αληθινό κάνει η ομάδα που σε κάθε αγώνα διεκδικεί τη νίκη. Μόνο τη νίκη. Με αξιοπρέπεια ποδοσφαιρική. Όχι να προσπαθεί σε κάποια παιχνίδια να πάρει τη νίκη αλεπουδιάρικα. Να κλέψει το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ, που απόψε γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, διέγραψε πορεία πραγματικού φαβορί, όπως αναμενόταν. Κατέδειξε στο γήπεδο στοιχεία άγνωστα ατον μέχρι σήμερα ιστορικό ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ήταν ένας ΠΑΟΚ ο οποίος, κρίνοντας τον συνολικά, παρουσίασε σταθερά μια στέρεα ομάδα με σιγουριά σε ποιότητα απόδοσης και παραγωγή βαθμολογικής συγκομιδής. Στάθηκε και ''τυχερός'' γιατί οι παραδοσιακοί διεκδικητές του τίτλου δεν ήταν στα καλύτερα τους. Συγκεκριμένα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από θέση εκτός πρωταθλητικού τόξου. Δεν ήταν καν αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ πολύ ενωρίς σήκωσε τα χέρια. Ήταν αδύναμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Έμεινε μοναδικός ανταγωνιστής ο Ολυμπιακός.

Το μέγα ερώτημα. Ποια θα ήταν η κατάληξη της αντιπαλότητας ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού, αν δεν προέκυπτε στο Καραϊσκάκη το απίθανο ''2'' την 5η αγωνιστική; Ο Ολυμπιακός έχασε γκολ με το τσουβάλι και χωρίς να κάνει ευκαιρία ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0. Υπ' όψιν ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το ''δικό'' του ματς με τον ΠΑΟΚ, τότε η βαθμολογία θα ήταν σήμερα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72
ΠΑΟΚ 71

Δεν υπάρχουν στο ποδοσφαίρο τα ''αν'' και τα ''εάν''. Δεν ισχύουν αυτά τα κωλομπαρίστικα. Τι... θα γινόταν αν ο διαιτητής δεν είχε δώσει εκείνο το πέναλτυ ή άν δεν έχανε το γκολ η ομάδα σε εκείνη την ευκαιρία του αιώνα, πριν 15 ή 20 αγώνες. Στο ποδόσφαιρο μετράει το ''ό,τι έγινε, έγινε''. Γιατί κάποιοι λένε και ξαναλένε: Θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αν στην πρεμιέρα με τον Αστέρα (1-0) στην Τούμπα το κοράκι δεν τον άφηνε να σκοράρει από πράγματι θέση οφσάιντ; Είπαμε. Δεν υπάρχουν αυτά. Αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε τρία ματς στις καθυστερήσεις με 1-0, θα τερμάτιζε δεύτερος; Είπαμε. Τα ''αν'' και τα ''εάν'' βγάζουν μελό και παράπονο, καμιά σχέση με ποδοσφαιρική λογική.

Ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει το πρωτάθλημα άξια και πανάξια γιατί ήταν καλύτερος από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αυτό να αντιληφθούν οι παοκτσήδες. Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΠΑΟΚ επειδή έκανε την υπέρβαση, Δηλαδή; Ξεπέρασε τον κομπλεξικό ΠΑΟΚ του παρελθόντος. Ναι, αυτή ήταν η επιτυχία για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ που δεν ήταν συνέχεια της Ιστορίας του. (Στη φώτο, από το 1-1 στη Λάρισα, την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν η τέταρτη ισοπαλία του αήττητου ΠΑΟΚ.)

Μ' αυτό το νόημα να επιδοτηθεί η αποψινή φιέστα. Ότι ο ΠΑΟΚ γιορτάζει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής χωρίς κλάψες. Χωρίς κατάρες για το κράτος της Αθήνας. Αρκεί να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις ο ΠΑΟΚ, αφού σε τίποτα δεν μειομεκτεί από τους αντιπάλους του στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ