ΑΛΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ, ΕΡΝΕΣΤΟ ΜΟΥ...

 

Πολύ φίλος μου, πολύ γάβρος, πολύ ποδόσφαιρο ξέρει και εκτιμώ τη γνώμη του, δεν το συζητάει: Ο Βαλβέρδε είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής που πέρασε τα τελευταία 50 χρόνια από τον Ολυμπιακό. Όσα χρόνια βλέπει μπάλα ο φίλος μου.

Σκέπτομαι. Και μπαίνω στη θέση του Ερνέστου Βαλδέρδε. Πως να νοιώθει ο επαγγελματίας που έφτασε τόσο ψηλά μετά το 4-0 της Λίβερπουλ. Να τον λυπάσαι. Κερδίζει πέρυσι 4-1 την Ρόμα και στη ρεβάνς εκτός χάνει 3-0 από τον Μανωλά. Αντίο και χαίρετε η κούπα της Ευρώπης και μετά το 3-0 στην Λίβερπουλ. Να τον κλαις τον Ερνέστο, σα να ανοίγει ο ίδιος τον τάφο της προπονητικής του καριέρας και να μπαίνει μέσα και να ρίχνει τα χώματα.

Μην πέσουμε στις λεπτομέρειες, αλλά και στα χοντρά που έδωσαν το 4-0. Η ευθύνη είναι δεδομένη για τον προπονητή της Μπαρτσελώνα. Πρώτα αυτός φταίει. Δεν γίνεται να απαλλαχθεί, όπως και να το δεις το έργο στη ρεβάνς. Με απουσίες κρίσιμες ο αντίπαλος, χωρίς γκρίζες σκέψεις και σκοτούρες η Μπάρτσα καβάλα στο 3-0 και απαλλαγμένη από τις υποχρεώσεις του κατακτημένου πρωταθλήματος. Κι όμως προέκυψε η χοντρή και τόσο επώδυνη στο αγωνιστικό και γενικώτερα ζημιά στο κύρος της ομαδάρας.

Ποιο πρωτάθλημα Ισπανίας, έστω κι αν δεν είναι στα κυβικά του ελληνικού και του αλβανικού. Δεν πα 'ναι της Ισπανίας, αν όχι το πρώτο, σίγουρα το δεύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Η Μπαρτσελώνα είναι παγκόσμια ομάδα. Κάνει παγκόσμιο πρωταθλητισμό. Με μια άλλη κουβέντα είναι αποτυχία, αγωνιστική και οικονομική, αν δεν πάρει το κύπελλο Ευρώπης μια επιχείρηση ποδοσφαιρική στο επίπεδο της Μπαρτσελώνα.

Λοιπόν, Στο πρόγραμμα και συμβαίνει η ομάδα, με τη βαρειά φανέλα και το πανάκριβο ρόστερ, να το χάσει από καντεμιά ή κάποια συγκυρία (τραυματισμοί παικτών, διαιτησία, βαρύ πρόγραμμα κ.α.). Να το χάσει, όμως, σε τόσο ευνοϊκές συνθήκες, όπως η Μπάρτσα μετά το 3-0, έχει το όνομα της καταστροφής. Και αξίζει το στεφάνι με τα αγκάθια στο κεφάλι ο προπονητής. Όταν δεν είναι π.χ.του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, των οποίων ο προγραμματισμός περιορίζεται εντός συνόρων, όσο για την Ευρώπη ό,τι αρπάξουνε σε αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ 4-0 ΣΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ