Ο ΠΑΟΚ ΑΛΛΑΞΕ ΚΛΑΣΗ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ

 

Τρία χρόνια σερί στον τελικό κυπέλλου είναι μια... άλλη πραγματικότητα για τα ιστορικά δεδομένα του ΠΑΟΚ, που έτσι κι αλλοιώς τον βαραίνουν ακόμα περισσότερο, διότι και τις τρεις φορές βγήκε νικητής. Μόνον; Εκτός από τα τρία σερί κύπελλα, επιτυχία απίστευτη για τον ΠΑΟΚ, πήρε και το πρωτάθλημα του 2019. Για πρώτη φορά το νταμπλ. Τι σημαίνουν αυτά τα μοναδικά, τα άγνωστα πράγματα για το αύριο του ΠΑΟΚ;

Ότι πλέον ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτός που ήταν εδώ κι ένα αιώνα. Μια στη φέξη και μια στη χάση θα πάρει, κι αν... , έναν τίτλο. Πάνε αυτά, τελειώσανε, ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στο καταραμένο παρελθόν. Το σήμερα μιλάει με τις επιτυχίες της ομάδας και δείχνει υγεία, επιθυμία και αποφασιστικότητα... να επαναλάβει την κατάκτηση τίτλων. Επειδή μιλάει και η... ζυγαριά. Το βάρος και τα κυβικά του ΠΑΟΚ σήμερα δεν μειονεκτούν σε τίποτα σε σύγκριση με την αγία τριάδα Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Άλλαξε κλάση ο ΠΑΟΚ, λοιπόν. Δεν υπολογίζεται ως Νο 4 και έξω από τα παραδοσιακά φαβορί και αουτσάϊντερ στην Ελλάδα. Τα τρία κύπελλα και το πρωτάθλημα τον καθιστούν εν δυνάμει διεκδικητή και για του χρόνου, τουλάχιστον. Και από τον ίδιον τον ΠΑΟΚ περισσότερο, παρά από τους αντιπάλους του, θα εξαρτηθεί το τι ψάρια θα πιάσει την προσεχή σαιζόν, όταν πια η ομάδα θα αρχίσει να βηματίζει σε άγνωστα μονοπάτια.

Με μια κουβέντα. Άγνωστο για τον ΠΑΟΚ το ύψος από το οποίο θα ξεκινήσει σε τρεις μόλις μήνες το νέο στοίχημα. Δεν έκλεισε κανένας λογαριασμός με την κατάκτηση του νταμπλ. Η ζωή συνεχίζεται και βάζει στα δύσκολα, τα πιο δύσκολα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δικαιώσει την αλλαγή κλάσης του πρώτα στην Ευρώπη. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αρχές Αυγούστου, θα αναμετρηθεί με δυο ευρωπαϊκές ομάδες και θα χρειαστεί να τις αποκλείσει για να μπει στο champions league. Στη διοργάνωση που δεν την ξέρει, που ποτέ δεν είχε παρουσία.

Την περασμένη σαιζόν, την πιο πετυχημένη της Ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έκανε τρεις ήττες στην Τούμπα, συνολικά πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια. Απέτυχε να πάρει αποτέλεσμα και από κατώτερους αντιπάλους. Πέρα απ' αυτό. Καμιά ελληνική ομάδα ποτέ δεν κατάφερε κάτι στην Ευρώπη χωρίς ή όποια διάκριση της να έχει συνέπειες αρνητικές στο πρωτάθλημα. Που σημαίνει ότι τυχόν πρόκριση του ΠΑΟΚ στο champions league θα τον δυσκολέψει στην αγωνιστική διαχείριση εντός συνόρων.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ...